Ljepota PROBLEMATIČNA KOŽA

Zašto nije dobro istiskivati prištiće?

  • Autor: tportal.hr
  • 6.9.2012 15:21:44
  • 6.9.2012 13:55:04

Poznata dermatologinja Jeanine B. Downie kaže da istiskivanjem prištić zapravo ne nestaje. Točnije, istiskivanje može produbiti problem i ostaviti ožiljke

Vrlo je vjerojatno da barem jednom u životu niste mogli odoljeti prištiću na licu pa ste ga, unatoč upozorenjima, istisnuli. Je li situacija bila bolja? Ovisi o kojoj vrsti prištića je riječ, ali najvjerojatnije nije. Dakle, ima razloga zašto stručnjaci upozoravaju da se prištići ne istiskuju.

Poznata dermatologinja Jeanine B. Downie kaže da istiskivanjem prištić zapravo ne nestaje. Točnije, istiskivanje može produbiti problem i ostaviti ožiljke. Najgora verzija je mogućnost infekcije, što zna biti vrlo problematično.

'Kada ljudi sami istiskuju prištiće, ne rade to onako kako rade stručnjaci i vrlo često zapravo trgaju vlastitu kožu. Usto, dok pritišćete prstima, u kožu i ranu unosite različite bakterije, što pridonosi mogućnosti infekcije', istaknula je Jeanine B. Downie.

Rješenje je zapravo jednostavno. Ako imate problema s prištićima, obratite se stručnjacima. Oni će vam dati savjete kako preventivno djelovati, ali će vam i istisnuti prištić ako je to potrebno, s tim da oni znaju kako se to radi, a da na koži ne ostanu ožiljci.

212903,211839,211680,211353
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više