ZIMSKE BOLJKE

Što učinkovito pomaže kod isušene kože?

10.02.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Inače nemate problematičnu kožu tijela, ali sad se počela isušivati? Riječ je o sezonskoj dehidraciji. Evo kako ćete joj doskočiti!

Kada se nađemo između krajnosti, kad nas 'stisnu' preniske temperature na otvorenom i previsoke u zatvorenom zrak niske vlažnosti dehidrira kožu i uzrokuje isušivanje golemih razmjera.

Za početak, izvršite nježni piling tijela jer odumrle stanice ne apsorbiraju vlagu. Umjesto grubog mehaničkog pilinga, upotrijebite eksfolijator na bazi znatno nježnijih enzima ili voćnih kiselina. Izbjegavajte tuširanje i duge kupke u vrlo toploj vodi. Ma koliko vam godile, voda previsoke temperature može narušiti zaštitni hidrolipidni sloj kože i uzrokovati dodatnu dehidraciju.

Koži tijela treba svaka pomoć, pravi je trenutak za nanošenje bogatih krema koje će joj pomoći da se zaštiti i hidratira nakon izlaganja naglim temperaturnim promjenama. Potražite preparate na bazi aloe vere, alga, hijaluronske kiseline ili glicerina, tvari koje privlače vodu. Također, poželjni su i preparati koji sadrže esencijalne masne kiseline, sezamovo ili suncokretovo ulje, avokado ili maslac karite. Oni će joj osigurati zaštitni njegujući 'film' koji će pojačati otpornost kože.

Na našem tržištu postoji kornukopija proizvoda za njegu kože tijela u ekstremnim zimskim uvjetima, poput Melema, koji se povodom 35. rođendana pojavio i u novom pakiranju. Afroditino hidratantno mlijeko za tijelo na bazi grožđa idealno je u kombinaciji s tuš-kupkom na bazi ulja.

U ljekarne je stigao i francuski dermokozmetički brend Topicrem koji se specijalizirao za njegu kože čitave obitelji i svih tipova kože. Ne samo da su Topicremovi hipoalergeni proizvodi primjereni za njegu vrlo suhe i osjetljive kože nego imaju i vrlo praktična megapakiranja od nevjerojatnih pola litre! Više u Izlogu.