KUĆNI WELLNESS

Pretvorite svoj dom u SPA oazu

06.02.2011 u 08:54

Bionic
Reading

Osim ako niste vlasnica platinaste kartice, morat ćete pričekati s izletom u luksuznu superSPA oazu. Improvizirajte svoju!

Prije desetak godina pojavio se trend wellness i SPA odmarališta koji je u međuvremenu evoluirao u superSPA oaze. Iako je SPA akronim od latinskog 'sante per aqua', ekskluzivna superSPA 'utočišta' mnogo su više od toplica. U skrovita mjesta rajske ljepote, mira i diskrecije potajice odlaze top-modeli, holivudske glumice i pjevačice na medi-spa tretmane. Tijekom tri-četiri tjedna podvrgavaju se neinvazivnim zahvatima radi ispravljanja nepravilnosti injekcijama botoksa i filerima, ali i nešto invazivnijim zatezanjima tijela i lica. Najvažnije im je da po izlasku izgledaju nevjerojatno svježe i odmorno, ali da nitko ne može uprijeti prstom i reći što su točno 'popravile'.

Osim ako niste vlasnica koje od platinastih kartica, na takav će te izlet morati pričekati, ali to nije razlog da u svome domu ne rekonstruirate SPA oazicu. Za to vam treba slobodno vrijeme, kupaonica s kadom, nekoliko preparata i topli napitak (mirisne svijeće su opcionalne).

Lagani napitci uvest će vas u tretman opuštanja i započeti detoksikaciju uma i tijela. Biljni čajevi djeluju umirujuće, svježi voćni sokovi oživljavaju klonuli duh, ali dostajat će i obična voda 'začinjena' osvježavajućim limunovim sokom.

Rekonstruirajte istočnjačke beauty rituale u hamamima pa napunite kadu toplom vodom, dodajte joj eterično ulje ili kupku po izboru i podignite temperaturu u kupaonici. Toplina vode opustit će napete mišiće, dok će vlažni zrak otvoriti pore i olakšati njihovo čišćenje. Ovakva 'vodena terapija' opušta već nakon 15 minuta. Završite je pilingom tijela uz pomoć rukavice ili nježnog preparata za eksfolijaciju.

Vrhunac kućnog SPA tretmana je masaža uljima, koja djeluje drenažno i umirujuće. Izvršite je sami ili uz nečiju pomoć. Zatim se utoplite, nanesite masku na lice, opskrbite se čajem i uživajte u nirvani.