TROVANJE PASA

Na plakat u Brinju reagirala i Veterinarska komora

17.04.2015 u 14:20

Bionic
Reading

Na vijest o neprimjerenoj akciji uklanjanja pasa lutalica u Brinju oglasila se i Hrvatska veterinarska komora demantirajući to da Veterinarska ambulanta Brinje d. o. o. ima ikakve veze s plakatom koji je postavio komunalni redar Općine Brinje

Hrvatska veterinarska komora demantirala je to da Veterinarska ambulanta Brinje d. o. o. ima ikakve veze s navodnom akcijom trovanja pasa u Brinju. Plakat koji obavještava stanovnike Brinja o 'uklanjanju' pasa lutalica postavio je komunalni redar Općine Brinje bez dogovora s Veterinarskom ambulantom Brinje d. o. o.

Prenosimo reakciju Veterinarske komore:

'Hrvatska veterinarska komora kao strukovna udruga doktora veterinarske medicine, obavještava Vas da Veterinarska ambulanta Brinje d.o.o., odnosno nadležna veterinarska služba nema nikakve veze s organiziranjem ove neprimjerene akcije.

Obavijest o provođenju ove protuzakonite i neprimjerene akcije samostalno je napisao i postavio komunalni redar Općine Brinje, bez ikakvog dogovora s Veterinarskom ambulantom Brinje d.o.o., te je takvim neodgovornim činom nanio nesagledivu štetu djelatnicima navedene veterinarske ambulante i veterinarskoj struci u cjelini.

Hrvatska veterinarska komora i svi njeni članovi zalažu se za prava životinja te nesebično brinu o njihovoj dobrobiti i zaštiti njihovog zdravlja te najoštrije osuđuje postupanje komunalnog redara.'