U CENTRU ZAGREBA

Novi japanski restoran mami okusima, ali i interijerom

24.05.2016 u 11:15

  • +7

Takenoko

Izvor: Promo fotografije / Autor: Duško Vlaović

Bionic
Reading

Prvi japanski restoran otvoren u Zagrebu Takenoko kultno je zagrebačko okupljalište zaljubljenika u japansku kuhinju i nakon 15 godina postojanja trajno se smjestio u Masarykovoj ulici

Na novoj lokaciji svoje specijalitete i dalje će pripremati dugogodišnji chef kuhinje Motohiko Mochizuki, s Mariom Obrovcem te njihovim provjerenim timom.

Takenoko se diči odabirom najkvalitetnijih svježih namirnica, uvijek besprijekornom uslugom i vrhunskim delicijama, a pravi su pioniri u praćenju svjetskih trendova u pripremi, ali i serviranju hrane. Ljubitelji njihovih delicija od sada će moći uživati u uni-ikri morskog ježa, koja je gastro hit u svijetu te wagy beff ili ramen soupu.

Novi interijer restorana sada se prostire na čak 300 m2, a uredio ga je zagrebački studio za arhitekturu i dizajn interijera Stairwell&Loft, iza kojeg stoji mladi talentirani dvojac - arhitekt Paulo Valčić i dizajner interijera Boran Petljak. Promišljenim projektom prostoru su udahnuli sofisticiranu zen atmosferu restorana velikih svjetskih metropola. Otvoreni prostor i čisti minimalistički pristup karakteristike su koje novom interijeru daju izuzetno ugodan ambijent. Ambijentalnosti pridonose i velike unikatne crno-zlatne svjetiljke, koje su posebno za Takenoko dizajnirali Paulo Valčić i Boran Petljak.