BRZO I FINO

Jako ukusna tjestenina s votkom i dimljenim lososom

02.10.2014 u 13:47

Bionic
Reading

Za manje od pola sata možete pripremiti ovaj jednostavan i jako ukusan recept s tjesteninom u umaku od votke i dimljenog lososa

Nova zbirka recepata neupitnog kuma talijanske kuhinje Antonija Carluccija, u izdanju Profil Knjige, podjednako je zanimljiva i početnicima i naprednim obožavateljima jedne od najpopularnijih namirnica na svijetu, tjestenine. Čak sedam desetljeća Carluccio voli, mijesi, kuha i jede tjesteninu pa u novoj knjizi prenosi recepte, savjete i tajne koje je strastveno skupljao 50 godina, sve kako bi čitateljima pomogao da na mnoge različite načine stvore najpopularnije i najukusnije jelo na svijetu.

Potrebni sastojci:

350 g sušene tjestenine sedani
sol i papar, prema potrebi

za umak
40 ml maslinova ulja
luk, oguljen i narezan na tanke ploške
750 g konzerviranih zgnječenih rajčica u umaku
10 listova bosiljka
10 ml votke
50 ml slatkog vrhnja
125 g dimljenog lososa, narezanog na trake

Umjesto tjestenine sedani možete upotrijebiti rigatone ili veće pužiće.

Antonio Carluccio: Tjestenina
Priprema

U velikoj tavi ugrijte ulje i pržite luk dok ne omekša, oko pet minuta. Dodajte rajčice, bosiljak i votku pa kuhajte 15 – 20 minuta.

U međuvremenu stavite kuhati tjesteninu u mnogo uzavrele posoljene vode 10 – 12 minuta ili dok ne bude al dente. Ocijedite je.

U umak ulijte slatko vrhnje i dobro promiješajte s tjesteninom. Podijelite na ugrijane tanjure i poslužite s trakama lososa na vrhu. Sir nije potreban.