pridono i učinkovito

Znate li da nije svejedno koji sprej protiv komaraca ćete kupiti?

06.07.2023 u 11:58

Bionic
Reading

Zuje svuda oko nas, dosađuju nam i njihov ubod dovodi do svrbeža i crvenila, pa i otekline. Riječ je o komarcima, malim gnjavatorima koji su s nama od ranog proljeća pa sve do kasne jeseni, a i prenosioci su raznih bolesti. Briga se ne umanjuje saznanjem da su aktivni i krpelji koji se umnožavaju s vlažnim vremenom, a svaki boravak u prirodi, šumi i parku, osobito među niskim raslinjem, nosi opasnost od kontakta s malim krvopijama

Što je sprej protiv komaraca i kako djeluje?

Vrlo je važno kada birate zaštitu protiv insekta da odaberete onu koja je sigurna za vas. Sprej se direktno nanosi na kožu i koža ga upija pa izbjegavajte repelente s DEET-om i Pikardinom koji mogu izazvati iritacije, kako kože tako i očiju.

Srećom, sastojci koje ćemo ovdje spomenuti, koji su mirisom odbojni komarcima, nama ljudima imaju svjež i ugodan miris.

U ljetnim šetnjama predvečer ili u svitanje, uz more ili rijeku, kada trčite ili trenirate, znojni ili mirisni, obavezno nanesite i sprej protiv komaraca. Naveli smo situacije i periode kada se komarci lijepe na vas ili vas napadaju u rojevima, zato ne zaboravite se prirodno zaštiti.

Zašto je prirodni sprej protiv komaraca bolji izbor od kemijskih?

Prirodi repelenti na bazi ulja limunskog eukaliptusa osim provjerene i dokazane zaštite, dobar su antiseptik, njeguju kožu te djeluju protuupalno. S prirodnim sprejom sigurni ste da vam neće izazvati reakcije na koži i u konačnici na cijelom tijelu. Dok s kemijskim sastojcima nikad niste sigurni u kojoj su koncentraciji i kolika koncentracija vam neće izazvati reakciju, a da vas istovremeno štiti.

Najčešći kemijski repelenti su Pikardin i Deet koji se protiv insekata koristio u američkoj vojsci, ali i za otapanje plastike. Smatra se djelotvornim protiv insekata u velikim koncentracijama, ali jako opasnim za kožu. Deet izaziva alergijske reakcije i iritaciju očiju pa ga se preporuča izbjeći i koristiti prirodnije alternative. Također, u ljetnom periodu kada nanosimo kreme za sunčanje, kemijski repelenti razrjeđuju kremu pa prilikom izlaganja štetnom UV zračenju i kontaktu sa sunčevim zrakama treba biti oprezan. Preporuka je da se on ne nanosi direktno na kožu.

Ali, 100% prirodna zaštita protiv komaraca, krpelja, pješčanih mušica i drugih insekata stiže iz francuskog laboratorija Puressentiel.

S dokazanom učinkovitošću sprejevi protiv insekata pružaju zaštitu do 7 sati, dok kreme nakon uboda učinkovito smanjuju oteklinu i svrbež.

Puressentiel® proizvodi donose učinkovitost prirode i stvoreni su za svakodnevnu upotrebu za cijelu obitelj, počevši od onih najmanjih i najosjetljivijih beba, trudnica i dojilja.

Tajna učinkovite Anti-Sting linije je u ulju limunskog eukaliptusa koji se od davnina koristi kao prirodna zaštita od insekata.

Po čemu su proizvodi Puressentiel® prirodni?

  • Nema aktivnih neurotoksičnih sastojaka​
  • Nema aktivnih nadražujućih sastojaka​
  • Nema poznatih nuspojava​
  • Ne uništava plastiku​
  • Ne uništava tekstil​
  • Ne razrjeđuje kremu za sunčanje

Inovativan i dosad neviđen multi-umirujući roll-on koji je prikladan za svaki džep, torbicu, ali i noćni ormarić kada vas komarac probudi iz sna.

Puressentiel® Anti-sting Multi umirujući roler pruža umirujući učinak s 11 eteričnih ulja koji pomaže u ublažavanju svrbeža i peckanja uzrokovanih ubodima insekata (komarci, ose, pčele, krpelji, pauci i dr.) i kontakta s određenim biljnim vrstama (npr. kopriva). Djeluje protuupalno i potiče cijeljenje uboda i ugriza.

Za svakog u vašoj obitelji postoji rješenje koje uspješno štiti od insekata.

Puressentiel® ANTI STING ROLL ON: Roll-on s umirujućim učinkom s 11 eteričnih ulja. Umiruje i pomaže smiriti svrbež i iritaciju povezanu s ubodima komaraca i biljaka. Djeluje protuupalno i potiče cijeljenje. Pakiranje je vrlo prikladno za svaki džep i torbicu, 5ml.

Puressentiel® ANTI STING Sprej protiv komaraca i insekata. Sadrži sastojke biljnog podrijetla koji učinkovito odbijaju komarce, krpelje i pješčane mušice do 7 sati u umjerenim, tropskim i zaraženim područjima. Osim zaštitine funkcije sprej umiruje svrbež i potiče cjeljenje zbog dodatka čajevca, lavande i Niaulia. Pakiranje: Raspršivač, 75ml i 200 ml.

Puressentiel® ANTI-STING Sprej za zaštitu od ugriza komaraca i insekata za bebe: Repelent u spreju za bebe, trudnice i dojilje. Pruža učinkovitu zaštitu od komaraca i insekata u bilo koje doba dana. Sadrži samo jedan aktivni sastojak ulje limunskog eukaliptusa. Testirano je pod nadzorom dermatologa i pedijatra, a odobrile su ga i mame i tate.  Pakiranje: Raspršivač, 60 ml.

Puressentiel® ANTI STING Umirujuća krema nakon uboda. Dermatološki testirana i dokazana učinkovitost u smirivanju iritacija i svrbeža uzrokovanih ugrizom insekata te umirivanje kožne reakcije na biljke. Pakiranje: Tuba, 40 ml.

Puressentiel® ANTI STING Umirujuća dječja krema nakon uboda. Prikladna je za osjetljivu kožu mališana od 6 mjeseci, trudnica i dojilja. Umiruje svrbež, smiruje infekciju te pomaže u cijeljenju ugriza i uboda. Pakiranje: Tuba, 30 ml