fantastični overcut

Želite novi look za kraj godine? Zavodljivim 'lažnim' bobom ne gubite na duljini kose

28.12.2023 u 06:00

Bionic
Reading

Overcut frizura fantastičan je odabir ako želite novi stil bez da gubite na duljini kose koju i dalje možete stilizirati na razne načine

Bob frizura već je neko vrijeme ponajveći trend na koji se odlučio velik broj holivudskih zvijezda i trendseterica pa gotovo svakodnevno možemo vidjeti njene nove varijante.

Najnoviji hit je tzv. overcut rez koji je midi dužine te ga karakterizira suptilan prijelaz između kraćeg prednjeg dijela i dužeg stražnjeg dijela kose. Važno je da prednji pramenovi dopiru do čeljusti ili ramena, dok je ostatak počešljan prema ležima ili uvućen u šal ili pulover.

Frizeri ovaj stil opisuju kao 'lažni bob' jer može biti dovoljne duljine da kosu nosite vezanu u rep, sa zavodljivim opuštenim pramenovima koji lijepo zaokružuju lice.

'To je fantastičan stil za one koji žele smanjiti težinu i volumen svoje kose bez gubitka duljine', kaže frizer Andy Heasman za Glamour i dodaje:

'Šiške će biti dominantan trend 2024. i izgledat će posebno dobro u kombinaciji s ovim lookm. Možete se odlučiti za duge šiške sa strane, one u obliku zavjesa ili isprekidane, teksturirane šiške. Na isti način, slojevi na leđima također ovise o vašim osobinama i vašem ukusu. Možete odabrati nešto malo opuštenije i rockerskije ili umiješati uglađene, voluminozne slojeve inspirirane supermodelima iz 90-ih.'