Philips LatteGo

Zašto volimo piti kavu? 5 razloga za savršenu šalicu svaki put, kad god poželite!

20.12.2023 u 12:14

Bionic
Reading

Kada je pijemo zajedno s prijateljima ili kolegama, čak i kada je pijemo sami, kava je idealno rješenje za mnoge svakodnevne probleme i žurbu. Znanost je vrlo jasna - kava je jedan od najboljih prirodnih antioksidansa, pomaže u regeneraciji jetre, ubrzava koncentraciju i blagotvorno djeluje na cijeli organizam kada se pije umjereno i na pravi način

Umjerenost prepuštamo vama, jer ovdje vam možemo samo savjetovati da kavu pijete na pravi način, odnosno ovaj drugi dio - na pravi način - naša je ekspertiza! Kako skuhati savršenu šalicu kave nije samo užitak, već i lekcija, ne trebate se brinuti oko toga, jer postoje vrlo konkretne stvari koje smo napravili da vas lekcija ne opterećuje, već da dobivate šalicu prave kave jedim dodirom.

Ispričat ćemo vam priču o savršenoj šalici kave kroz neke od svakodnevnih situacija koje svatko od nas proživljava...

U današnjoj digitalnom svijetu, kojoj svi želimo biti dio ili ne, postoje mnoge smetnje koje jako otežavaju fokusiranje na jednu stvar ili određeni posao. Ove distrakcije izravno utječu na našu produktivnost i nastavljaju se čak i kada dođemo kući, često kasno navečer.

Sutra idemo na posao, možda neispavani i umorni, a već u utorak jedva čekamo petak...Produktivnost i želja da poslovni dan bude uspješan trebaju nadjačati sav stres i hrpu obaveza koje nas čekaju na radnom mjestu. U te svrhe najbolje je posegnuti za onim što svi dobro radimo: ispijanjem šalice kave. Čak i ako ne pijete kavu, odmor s kolegama koji je piju i na vas djeluje pozitivno. Moguće je postići nevjerojatan 'boost' ne samo u raspoloženju, već i u radnoj atmosferi, a onda izravno i u produktivnosti kada ga popijemo u pravoj količini i u pravo vrijeme.

I to s pravim ljudima, naravno, onima koji nam se sviđaju iz našeg okruženja i koji nam se sviđaju! Ne morate se brinuti zbog činjenice da svatko pije drugačiju vrstu kave, ali sigurni smo da je tako jer novi aparati Philips LatteGo pokrivaju vas, bez obzira na izbor - najkremastiju latte ili cappuccino sa svilenkasto glatkom mliječnom pjenom, dupli ili obični espresso, produžena kava ili bilo koja druga. Uvijek svježe mljevenom kavom, pomno pripremljeno i pažljivo pretočeno da sve bude na svom mjestu! Sve što trebate učiniti je odabrati svoju omiljenu vrstu kave i mlijeko s kojim želite da se priprema te jedan dodir! Philips LatteGo učinit će ostatak čarolije.

Pa krenimo s 5 razloga zašto vam je kava nabolje saveznik u danu….

1. STVARA POZITIVNO DRUŠTVENO OKRUŽENJE

Kada se odmorite od posla sa šalicom kave s kolegama, zapravo poboljšavate produktivnost. Istraživanja MIT-a* pokazuju da interakcija s kolegama tijekom pauze za kavu poboljšava društvenu snagu grupe i izravno utječe na produktivnost.

2. POJAČAVA SMIJEH

Druženje s kolegama u pauzi uključuje puno opuštenih razgovora i smijeha. Unatoč svim studijama i istraživanjima, ne postoji suvisli znanstveni zaključak da smijeh ima ljekovito djelovanje. Ili, istina je da smanjuje stres, ali to je najvažniji segment dana koji se uglavnom provodi na poslu.

Vrlo je važno i vrijeme koje provodimo odlazeći na kavu. Kutak za zaposlenike unutar tvrtke stvara posebno toplu, prijateljsku atmosferu kao da smo kod kuće i štedi im vrijeme odlaska u kafić na brzinski odmor, jer su tada pod stresom da se brzo moraju vratiti . Aparati za kavu pružaju osjećaj slobode i udobnosti u mirnom dijelu društva ili u "poslovnom" kafiću, kao i kod kuće, u kuhinji ili dnevnom boravku, ali njihova brzina, kvaliteta i kreativnost omogućuju da uživate u samom čin kuhanja kave.

3. POBOLJŠAVA FOKUS

Kava sadrži kofein koji stimulira mozak. Konzumacija kofeina u optimalnoj količini povezana je s poboljšanjem mentalnih sposobnosti, budnosti i koncentracije.

Kofein također uzrokuje oslobađanje adrenalina, hormona bijega ili borbe koji se obično oslobađa kao odgovor na neku vanjsku prijetnju i daje vašem tijelu iznenadni nalet energije i povećava vašu razinu budnosti.

Potičući ovaj učinak, kofein osigurava da ste spremni za prezentaciju ili sljedeći niz zadataka. Također vam pomaže prije treninga ili izlaska u šetnju dvorcem te svakako tijekom druženja s prijateljima i obitelji.

4. POMAŽE PROTIV FIZIČKE BOLI

Uredski posao zahtijeva dugo sjedenje, što opterećuje mišiće leđa i vrata.

Kofein je poznat po svojim svojstvima ublažavanja bolova, ali stručnjaci preporučuju dvije do tri šalice kave dnevno, što bi moglo smanjiti bolove u mišićima i

5. SMANJUJE STRES POVEZAN S NEDOSTATKOM SNA

Kada je naše tijelo pod stresom, naše tijelo oslobađa hormon kortizol, koji je pri niskim razinama koristan, a pri visokim razinama može narušiti kognitivne sposobnosti, uzrokujući pretilost i depresiju. Studija Nacionalnog sveučilišta u Seulu pokazuje da aroma kave smanjuje razinu stresa.

I ono najvažnije, bez obzira jeste li na poslu, s prijateljima ili se samo budite kod kuće, vaša je omiljena kava uvijek jedan dodir od vas. Više saznajte na Philips.hr.

* Massachusetts Institute of Technology