formula uspjeha

Zašto je baš brend Victorije Beckham odjednom najpopularniji?

02.02.2024 u 13:28

Bionic
Reading

Prema modnoj tražilici Lyst pretraživanja za brend Victoria Beckham porasla su za 68 posto od listopada prošle godine, a razlog toj rastućoj popularnosti krije se u nekoliko razloga

Victoriu Beckham nije potrebno posebno predstavljati. Ona je ikona, kako u svijetu glazbe, tako i u svijetu mode. Nakon karijere u glazbenoj industriji i niza hitova s bendom Spice Girls, Victoria se 2008. godine otisnula u modne vode pokrenuvši vlastiti brend. Od prošle godine svoje kolekcije predstavlja na prestižnom pariškom Tjednu mode, a njezina popularnost u modnom svijetu samo raste pa njezin istoimeni brend bilježi porast pretraživanja od 68 posto prema najnovijem izvješću Lysta.

Od statusa britanske ikone do statement modnih dodataka koji su je učinili poznatom, uz zaluđenost koja okružuje njezinu obitelj, ovo su neki od razloga zbog kojeg je upravo njezin brend postao pravi hit.

Vrijeme Spice Girlsa

Nakon uspješne audicije, Victoria Beckham 1994. godine izdaje svoj prvi singl sa Spice Girls, grupom koju je činilo pet mladih djevojaka iz Engleske - Mel B, Mel C, Geri Halliwell i Emma Bunton. Uspjeh je bio trenutačan. Victoria je dobila nadimak Posh Spice, i bila je djevojka koja voli nositi chic odjeću i večerati u dobrim restoranima. Četiri godine kasnije, Geri Halliwell odlučila je napustiti grupu, a 2001. preostali kvartet odlučio je napraviti stanku na neodređeno vrijeme.

Strastvena prema modi, Victoria Beckham pokrenula je svoj brend 2008. godine , nakon što je postala muza Marca Jacobsa za njegovu kolekciju proljeće-ljeto 2008. Kroz svoje kolekcije nudi trijezne, minimalističke komade radikalnih krojeva, koji su potpuno u skladu s pokretom tihog luksuza koji se prošle godine nametnuo kao jedan od vodećih modnih pravaca. Taj stilski pokret til redefinira kodekse 'ultra bogatih' i zagovara jednostavnost nasuprot blještave estetike.

Modna ikona

Promovirajući sama svoju odjeću, nije neuobičajeno vidjeti Victoriju kako pokreće niz trendova: vratila je trend tajica, koje su se dugo smatrale zastarjelima, a u modni fokus je dovela čak i slip haljine, ikonske komade u garderobi 1990-ih, koju su popularizirale holivudske glumice poput Gwyneth Paltrow i Sarah Jessice Parker. A u popularizaciji svog brenda Victoria može računati i na svoju dugogodišnju prijateljicu Evu Longoriju koja se se kune u Victorijine dizajnerske komade.

Modni komad s dizajnerskim potpisom Victorije Beckham koji je, prema Lystu, podignuo zasigurno najviše prašine je Frame Buckle remen koji je zauzeo drugo mjesto na ljestvici najtraženijih proizvoda u ovom kvartalu, smjestivši se iza The Row Margaux torbe, a ispred sandala s kitten potpeticama s potpisom brenda Miu Miu. Razlog tome nalazi se u činjenici da su dodaci iz takozvanih 'luksuznih' kuća uvijek najpopularniji među potrošačima koji raspolažu ograničenim budžetom.

Obitelj Beckham u središtu pozornosti

Victoria je bivša spajsica i modna dizajnerica, a njezin suprug David je bivša nogometna zvijezda. To je i više nego dovoljno da njihova obitelj postane jedna od najpopularnijih, a zanimanje za njih s godinama ne opada. Uz to, zanimanje za Victorijom Beckham naglo je poraslo u listopadu, nakon objavljivanja dokumentarca koji se osvrnuo na početke Davidove i Victorijine romanse, čije je putovanje bilo prošarano zamkama, između skandala na terenu, izdaja i prijevara.

Dokumentarac je bespogovorno izazvao veliku pažnju, a Victoria se našla u središtu i zbog scene u kojoj priznaje (na nagovor supruga) da ju je otac 1970. vozio u školu u Rolls Royceu. Oštro kritizirana, Victoria Beckham uzvratila je otkrivši majicu s natpisom 'Moj tata je imao Rolls Royce' koja se nakon toga razgrabila i rasprodala u samo nekoliko sati.

Još 2017. godine pokazala je da vješto za odgovoriti zlim jezicima, pa je tako onima koji su se je optuživali da se nikada nije nasmijala odgovorila još jednom majicom s porukom. Odjenula je bijelu majicu s natpisom 'Moda mi je ukrala osmijeh'. Jedno je sigurno, Victoria Beckham zna kako izazvagti reakciju. I upravo je to tajna njezinog uspjeha.

  • +2
Victoria Beckham Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia