LEGENDARNI MODEL

Zanimljiv pristup starenju Linde Evangeliste: 'Želim bore, ali botoksiram čelo'

14.08.2023 u 09:42

Bionic
Reading

Kao u danima najveće slave, naslovnicu rujanskog izdanja modne biblije Vogue krase legendarni supermodeli iz 90-ih

Osvanuti na naslovnici rujanskog izdanja modne biblije velika je čast koju je urednica američkog Voguea, Anna Wintour, ove godine dodjelila legendarnim supermodelima iz 90-ih - Cindy Crawford, Christy Turlington, Naomi Campbell i Lindi Evangelisti.

U odnosu na kolegice, koje i danas redovito krase naslovnice časopisa, modne kampanje i revije vodećih dizajnerskih brendova, Linda Evangelista posljednjih godina nalazila se u prisilnoj mirovini iz koje je početkom prošle godine odlučila izaći i pritom brojne oduševila.

Za rujansko izdanje modne biblije priznala je da mladoliki izgled i dalje održava injekcijama Botoxa, usprkos neuspjelom CoolSculpting zahvatu koji ju je ‘brutalno unakazio’.

Evangelista je objasnila svoj kontradiktorni pristup starenju.

‘Ne smeta mi i nikad mi nije smetalo starenje. Starenje nas dovodi tamo gdje želimo biti, a to je za mene dug život. Legendarni vizažist Kevyn Aucoin toliko se bojao bora pa ih nikada nije imao. Ja želim bore, ali botoksiram čelo pa sam licemjerna – ali želim ostarjeti’, otkrila je za Vogue 58- godišnja manekenka.

Nakon što je godinama bila među najtraženijim manekenkama Linda Evangelista pet godina svog života provela je skrivajući se od javnosti zbog kozmetičkog tretmana koji je značajno narušio izgled. O njemu je početkom prošle godine odlučila iskreno progovoriti na nagovor 15- godišnjeg sina.

Linda Evangelista na Fendijevoj reviji Izvor: Profimedia / Autor: Matt Baron/BEI / Shutterstock Editorial / Profimedia

U periodu od 2015. do 2016. godine, Evangelista se podvrgnula tretmanima CoolSculptinga - neinvazivnom postupku s ciljem zamrzavanja masnih stanica na čeljusti, leđima, trbuhu i bedrima- zbog kojih je bila prisiljena oprostiti se od karijere modela.

U međuvremenu Evangelista je u srpnju 2022. okončala svoju dugu sagu nagodivši se u parnici protiv kozmetičke tvrtke Zeltiq Aesthetics Inc. za 50 milijuna dolara.