urednica u misiji

Zadnja slamka spasa: Anna Wintour spašava modni brend koji nitko više ne želi nositi

14.05.2018 u 13:09

Bionic
Reading

Glavna urednica američkog izdanja magazina Vogue s godinama je zaradila titulu 'Nuklearna Wintour', no novim potezom dokazala je da ipak nije tako hladnokrvna

Kampanja Anne Wintour s ciljem oživljavanja karijere dizajnerice Georgine Chapman, koju su uspjeli potpuno uzdrmati seksualni skandali njezina supruga, holivudskog producenta Harveyja Weinsteina, započela je na ovogodišnjem izdanju Met Gale.

Na tradicionalnom njujorškom balu i najvećoj modnoj zabavi u godini, haljinu Georgine Chapman i njezina brenda Marchesa nosila je glumica Scarlett Johansson pritom postavši prva dama s holivudske A-liste koja je nakon skandala Weisntein odjenula kreaciju njegove uskoro bivše supruge.

  • +10
Scarlett Johansson Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Izvori bliski ozloglašenoj urednici modne biblije javnosti su otkrili da je upravo ona zaslužna za pojavljivanje brenda Marchesa na Met Gali – događanju o čijoj organizaciji godinama brine.

Prilikom gostovanja u emisiji američkog voditelja Stephena Colberta, Anna Wintour izjavila je kako Georginu smatra 'briljantnom dizajnericom' i kako ne zaslužuje osudu javnosti zbog ponašanja njezinog supruga.

Prema riječima izvora bliskog Wintour, urednica američkog izdanja magazina Vogue želi vratiti staru slavu Georgini Chapman s kojom ju veže blisko prijateljstvo od 2004. godine.

  • +8
Anna Wintour Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Na službenoj stranici amerićkog magazina Vogue ovih je dana osvanulo Annino tradicionalno uredničko pismo kojim najavljuje novi, lipanjski broj magazina. U njemu se osvrnula na dizajnericu brenda Marchesa rekavši kako je 'čvrsto uvjerena da Georgina nije imala pojma o nedoličnom ponašanju svoga supruga' te vjeruje da nitko ne bi trebao osuđivati osobu i držati ju odgovornom za postupke svoga partnera. 'Ono što Georgini treba je suosjećanje i razumijevanje', zaključuje Wintour.

Prije nego što je svijet potresao Weinsteinov seks skandal, brojne glumice s holivudske A-liste poput Cate Blanchett, Jennifer Lopez i Blake Lively redovito su se mogle ugledati u haljinama brenda Marchesa na svečanim filmskim premijerama i dodjelama nagrada na kojima su često promovirale Weinsteinove projekte u kojima su i same sudjelovale.

  • +5
Slavne ljepotice u haljinama modne kuće Marchesa Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

O izgledu zvijezde Marvelove filmske franšize 'Avengers' , Scarlett Johansson, godinama se brine stilistica Molly Dickson, međutim, njezina agencija The Wall Group potvrdila je da stilistica nije bila uključena u kreiranje izgleda Scarlett Johansson za novo izdanje Met Gale već je za njega, prema riječima modnih insajdera, bila zaslužna Anna Wintour.

'Anna sve drži pod krontrolom. Neke slavne osobe koje stižu na Met Galu već imaju izgrađene odnose s pojedinim dizajnerima, no Anna im dodjeljuje dizajnere koji će ih odjenuti za Met Galu', otkriva izvor nadodajući kako je Annina javna obrana Georgine Chapman planirana mjesecima.

  • +4
Kate Middleton u Marchesa Notte haljini Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ozloglašena modna urednica u veljači ove godine nagovorila je Georginu na razgovor koji će biti objavljen u lipanjskom izdanju Voguea uvjeravajući ju kako će taj potez biti itekako isplativ za nju i njezin brend Marchesa, a Scarlett Johansson u Marchesinoj haljini na Met Gali postala je dijelom njezina plana spašavanja modnog carstva supruge holivudskog producenta, Harveyja Weinsteina.