ravno s modnih pista

Zaboravite na klasične hlače: Ovaj šarmantan stil dominirat će modnom scenom

27.03.2024 u 10:59

Bionic
Reading

Boho hlače nekad su bile simbol odijevanja pripadnika hipi pokreta i umjetnika tog vremena, no kroz godine su postale bezvremenski komad koji jednako dobro pristaje u svakoj dobi

Boho stil jedan je od onih koji nikad ne izlaze iz mode, no posljednjih sezona posebno je popularan. Haljine i suknje godinama su bile zvijezde ovog trenda, a dizajneri su nas ove godine odlučili počastiti i širokom ponudom raskošnih hlača, kao stvorenih da postanu gotovo jedina alternativa trapericama koju ćete trebati u nadolazećim mjesecima.

Ovaj stil posebno voli Jennifer Lopez, koju često imamo prilike vidjeti u šarmantnim vintage izdanjima, kao i mnogobrojne trendseterice koje u boho komadima pronalaze željeni odmak od pretjerano elegantnih ili odveć ležernih stajlinga ulične mode.

Chic nijanse koje se nose ovog proljeća Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević

U ovoj sezoni očekujte pravu rapsodiju dizajna - od chic čipke preko čarobnih uzoraka do neodoljivo udobnih vrećastih modela koje u trenu postaju hit svake modne kolekcije.

Boho metalik hlače

Zlatne, srebrne i bakrene cipele i tenisice već su neko vrijeme prisutne na modnoj sceni kao jedan od omiljenih trendovskih komada, a na njih se sada nadovezuju i boho hlače. U ovom dizajnu prednjači nova kolekcija Ralpha Laurena, koji ih stilizira s otmjenim satenskim košuljama.

Vrećaste hlače vintage stila

U šarmantnog boho stilu pronaći ćete i besprijekorno udobne i praktične vrećaste hlače, silueti koja nastavlja biti 'in' i u 2024. godini. Emporio Armani donosi ih kao oličenje svega što tihi luksuz predstavlja, dojmljivog krem dizajna s crnim prugama i svilenog materijala.

S druge strane, Paco Rabanne predstavio je mladenački crni model s brojnim srebrnim detaljima i cirkonima, ali i elegantne krem jednobojne hlače podignute tek vezicama oko gležnjeva.

Čipka je uvijek 'in'

Za sve ljubiteljice ženstvenog stila, tu su očaravajući modeli boho hlača od čipke, i to u romantičnoj led bijeloj boji. Ovakve hlače nekoć su nosile ikone poput Cher i Jane Birkin, koje su u njima blistale u sedamdesetima, a oživio ih je Ermanno Scervino u kolekciji proljeće-ljeto 2024.

Tie-dye uzorak

Tzv. tie-dye uzorak spaja više nijansi u suptilnim prijelazima, a Roberto Cavalli odlučio je igrati na hit sezone i predstavio boho hlače širokih nogavica i niskog struka u nijansama ružičaste.

Također, ovaj stil zavolio je i Ermanno Scervino koji nam donosi hlače kao stvorene za ljubiteljice trapera, u nijansama svijetlo plave boje te svestranih širokih nogavica.

Efektan traper s uzorkom

Kao jedan od nezaobilaznih boho trendova, stižu nam i upečatljivih uzorci na hlačama, pri čemu Isabel Marant prednjači dizajnom tamnoplavih traperica zlatnih vezica, koje uz apstraktne forme oblikuje glamurozan ženski lik.

Boho hlače s prepoznatljivim uzorkom

Za kraj, tu su i klasične hlače vintage stila, razigranih asimetričnih i valovitih linija te efektnog cvijeća. Njima je ostao vjeran brend Etro, koji je upravo oho chic učinio simbolom svojih kolekcija te uz ovakve upečatljive hlače nerijetko kombinira i druge boho komade za stajlinge koji momentalno izazivaju okretanje glave i ogromnu pozornost.