trend iz 80-ih

Udobne, a tako chic: Ove tajice su s razlogom su pravi hit

20.04.2024 u 16:40

Bionic
Reading

Davnih dana tajice su osvojile ormare i postale nezamjenjiv modni komad koji se ne nosi isključivo u sportskim prilikama. A dodatkom trake ispod stopala običan crni model dobio je elegantan prizvuk i postao vrlo popularan izbor za proljeće

U prilikama u kojima se omiljene crne tajice čine ipak previše ležernim izborom one s trakom ispod pete čine se kao ultimativan način da postignemo chic izgled, ali da se istovremeno ne odreknemo udobnosti. Tajice s trakom ispod pete već su bile popularan trend 80-ih, a posljednjih nekoliko sezona vratile su se na listu it komada, uključujući proljeće 2024.

Naime hlače s trakom ispod pete izvorno su nosili jahači 1920-ih, a traka ih je zadržavala na mjestu nakon obuvanja jahaćih čizama. Desetljeće kasnije taj model su prihvatili i skijaši, posebno tijekom Zimskih olimpijskih igara 1936. u Garmisch-Partenkirchenu u Njemačkoj. Danas su hlače s trakom ispod pete više modni komad nego sportska oprema, no praktična funkcija je zadržana, uz dodatak stilskog izgleda.

Zašto su tajice s trakom ispod pete takav hit?

Kultni model koji je prije 40 godina bio vrlo popularan ponovno dolazi u centar pažnje. Naime posljednjih sezona hlače s trakom ispod pete viđene su u kolekcijama Muglera, Balmaina, Saint Laurenta i Khaitea, a nastavile su privlačiti pažnju i na tjednima mode u proljeće/ljeto 2024. Sve popularniji luksuzni brend Alaïa integrirao je hlače s trakom ispod pete u gotovo sve lookove prikazane na modnoj pisti, dokazujući koliko svestrane mogu biti. Slavne osobe i ikone stila, kao što su Victoria Beckham, Kaia Gerber i Hailey Bieber, već su ih prigrlile i uvrstile u svoje modne ormare. I to sasvim opravdano! Zašto? Osim što izgledaju vrlo chic, udobne su, ne klize i djeluju jako elegantno.

Kako ovog proljeća kombinirati tajice s trakom ispod pete?

Vrlo su svestrane po pitanju modnih kombinacija tako da se bez problema nose s gotovo svime iz ormara. Budući da su hlače s trakom ispod pete u osnovi samo elegantnija verzija omiljenih tajica, mogu se savršeno uklopiti u sve prepoznatljive lookove. Modeli u crnoj i bež boji osobito su pogodna osnova jer se mogu nositi na različite načine.

Prozračni i voluminozni gornji dijelovi, poput bluza i širokih pletenih džempera, idealan su kontrastni izbor uz uske tajice. Također je preporučljivo da gornji dio seže barem do kukova ili se pak odlučite za slojeviti izgled s lepršavim dugim kaputima i balonerima. Za promjenjivo proljetno vrijeme odličan je izbor minimalistički top s dolčevitom, predimenzionirani sako i visoke pete, baš onako kako bi to stilizirala Hailey Bieber. Inspirirane izravno modnom pistom, fashionistice također nose haljinu ili suknju preko tajica s trakom ispod pete, kao što je prikazano na reviji Simone Rocha za proljeće/ljeto 2024.

Što se tiče cipela, najbolje izgledaju uz salonke koje ističu traku ispod pete, a istovremeno čine da noga izgleda beskrajno dugo. Ako visoke potpetice nisu vaš izbor, dobro će izgledati nošene i uz mokasinke ili balerinke.

  • +8
Tajice s trakom ispod pete Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo