Cora Corré

Svi govore o lijepoj unuci Vivienne Westwood: Zatvorila reviju u izazovnoj vjenčanici

06.03.2023 u 11:36

Bionic
Reading

Subota na novom izdanju pariškog Tjedna mode nedvojbeno je bila njezin vrhunac zbog revije posvećene modnoj ostavštini Vivienne Westwood

Bez legendarne britanske dizajnerice modni svijet ostao je prošlog prosinca, a o kreativnom smjeru brenda i dalje će se brinuti njezin životni suputnik Andreas Kronthaler.

Nova revija s potpisom Westwood očekivano je bila nabijena emocijama. U pariškom Hôtel de la Marine, na Place de la Concorde, britanski brend dočekao je probrane goste da bi predstavio novu ready-to-wear kolekciju za sezonu jesen/zima.

  • +29
Vivienne Westwood FW23 Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Svakim od predstavljenih lookova Kronthaler je odao počast pokojnoj dizajnerici, a vjenčanica, kojom je modna parada tradicionalno privedena kraju, brojnim uzvanicima s razlogom je izmamila suze.

U minijaturnoj korzetnoj vjenčanici od čipke i čizmama gigantske platforma pete, reviju Vivienne Westwood zatvorila je njezina unuka Cora Corré.

‘Ne možemo u potpunosti pojmiti kakav je fenomen bila Vivienne Westwood. Baka, majka, sestra, prijateljica, učiteljica, umjetnica i dizajnerica - nikada neće biti dovoljno riječi da ju se opiše’, kazala je na komemoraciji za svoju baku koja je održana u veljači. Cora je inače manekenka, a bakino nasljeđe nastavit će isticati kroz svoju udrugu The Vivienne Foundation.

  • +23
Oproštaj zvijeda od Vivienne Westwood Izvor: Profimedia / Autor: David Fisher / Shutterstock Editorial / Profimedia