bolje od klasike

Sočna, hrskava i slasna: Kako ispeći savršenu piletinu u fritezi na vrući zrak

02.02.2024 u 11:21

Bionic
Reading

Ukusan klasik kao što je pečena piletina čest je na meniju, a ako želite uštedjeti vrijeme i još uživati u ovom jelu, ovaj recept za piletinu pečenu u fritezi na vrući zrak će vas oduševiti. Brzo, fino i bez prljanja dodatnog posuđa

Obožavamo pečenu piletinu – to je vrlo ukusan i zasitan obrok koji voli cijela obitelj, ali nije uvijek praktična na pripremu tijekom tjedna. No, ovaj recept mogao bi biti odlično rješenje za to. Ovaj jednostavan recept otkriva trik kako ispeći piletinu u fritezi na vrući zrak, ali za puno manje vremena, uz manje nereda, a jednako sočno i ukusno.

Potrebni sastojci:

  • jedno pile, oko 1,3 kg
  • sol
  • svježe mljeveni crni papar
  • 1 žlica suhe majčine dušice
  • 2 žlica sušenog origana
  • 2 žlice češnjaka u prahu
  • 2 žlice luka u prahu
  • 1 žlica dimljene paprike
  • 1/4 žlice crvene mljevne paprike

Priprema:

Narežite pile na komade i sve komade začinite solju i paprom. U srednje velikoj zdjeli pomiješajte začinsko bilje i začine, a zatim dobivenu smjesu začina utrljajte preko komada piletine, pazeći da je ravnomjerno raspoređeno.

Stavite piletinu u košaricu friteze na vrući zrak i pecite na 180°C 10 minuta, zatim meso okrenite i pecite još 10 minuta. Ponovite s pilećim prsima, ali smanjite vrijeme na 8 minuta po strani.