tako chic

Zara ima savršene proljetne cipele: S cijenom manjom od 30 eura, izgledaju kao da su sišle s modne piste

15.03.2024 u 11:44

Bionic
Reading

Valentinova haute couture revija prikazana prošlog srpnja servirala je neke doista sjajne trenutke i komade na modnoj pisti. Među njima i ravne cipele s maksi mašnama koje su odmah zapele za oko ljubiteljicama mode. A s proljećem na vidiku na police Zare stigla je vrlo slična verzija ovih chic cipela

Kad se Kaia Gerber pojavila na stepenicama Château de Chantilly u naizgled vrlo bazičnom izgledu na Valentino haute couture reviji za jesen/zimu 2023, prvo što je većina vidjela bile su špicaste cipele sa zapanjujućom mašnom sprijeda.

Zatim, kako su minute prolazile, mnoge je iznenadilo saznanje da te, a priori vrlo basic, traperice nisu uopće obične traperice, već tkanina koja je bila izvezena stotinama bisera obojenih u različite nijanse indiga kako bi se stvorio haute couture dragulj. Cipele su potom diskretno pale drugi plan, ali su ostale na listi želja mnogih trendseterica. Srećom za mnoge, Zara je sada predstavila svoju verziju ove upečatljive haute couture cipele.

Ono što će itekako ostati vodeći trend ovog proljeća je trend ravnih cipela. Vidjeli smo ih na modnoj pisti, u street styleu i u većini trgovina, od luksuznih pa do onih popularnih. A ravne cipele moraju biti savršeni saveznik kako za neformalni tako i za dotjerani look pa dizajneri obuće nastoje stvoriti sofisticirane i originalne dizajne, sposobne privući pozornost najjednostavnijim izgledom.

Zara sandale Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

A u kategoriji sofisticiranih ravnih cipela nalaze se i ove čiji dizajn potpisuje Valentino. Na modnoj pisti vidjeli smo ih u raznim bojama - bijeloj, plavoj, zlatnoj i crvenoj, a idealne su za kombiniranje uz apsolutno sve. Od traperica do najnevjerojatnije haljine od šifona - sve se može kombinirati uz ove cipele koje je dizajnirao Pierpaolo Piccioli.

Sada se na Zarinim policama krije vrlo slična verzija u zlatnoj metalik nijansi. Riječ je o slingback cipelama s metalik efektom i niskom petom ukrašenu velikom mašnom s prednje strane.

Cijena im je 29,95 eura, a predstavljaju idealan dizajn koji se može jednako efektno tijekom dana nositi uz traperice i bijelu košulju, a navečer uz crnu haljinu. Bez sumnje predstavljaju savršen izbor za proljetne outfite koje jedva čekamo izvući iz ormara.