FRIZERKA SLAVNIH

Sijeda kosa mnogima komplimentira - i nije istina da će vas postarati

10.06.2023 u 20:57

Bionic
Reading

Jane Fonda, Maye Musk, Grece Ghanem, Andie MacDowell i Helen Mirren samo su neke od poznatih dama koje su s ponosom prihvatile svoje srebrne vlasi

Trend kojem je vjetar u leđa dala i pandemija, kad su mnogi bili primorani na 'uradi sama' pothvate u svojoj kupaonici, jer većina frizerskih salona nije radila, ne pokazuje znakove slabljenja.

Sijedim su se vlasima nedavno pohvalile Salma Hayek, Sarah Jessica Parker, Jennifer Aniston, ali i kraljica Letizia...

Sijeda kosa, ali i siva nijansa, itekako su poželjni trendovi, pa čak i mnoge dame koje su primijetile tek nekoliko bijelih vlasi ozbiljno razmišljaju o tome da postanu sjedokose.

Carmen Gimeno, poznata španjolska plus age influencerica, kaže da se nakon što je prestala bojati kosu osjećala nevjerojatno moćno, a Alexandra Grant, djevojka glumca Keanua Reevesa, također je svoj ulazak među sjedokose dame opisala kao nešto iznimno oslobađajuće.

  • +7
Ponosne na sijedu kosu: Andie MacDowell i Jane Fonda u Cannesu Izvor: Profimedia / Autor: SGP / DDP USA / BACKGRID / BACKGRID UK / PROFIMEDIA

'Posijedila sam u ranim dvadesetim i bojila svoju kosu u svaku boju koju možete zamisliti sve dok nisam postala intolerantna na toksičnost koja je u njima. U tridesetima sam dopustila da moja kosa 'posvijetli'... Volim i poštujem svaku ženu koja je sama odabrala kako želi izgledati, no ako se odmiču od standarda ljepote... porazgovarajmo onda o toj temi. Volim vas sve!' objavila je svojedobno na Instagramu ova umjetnica koja je osvojila srce slavnog glumca.

Kako kaže frizerka Tracey Cunningham, čije su klijentice i Jennifer Lopez, Priyanka Chopre i Halle Berry, kaže da sijeda kosa više nije ono što se nekada smatralo potvrdom da starimo (barem za žene).

  • +3
Helen Mirren Izvor: Profimedia / Autor: CRY-MA. / The Photo One / Profimedia

Cunningham kaže da sijeda kosa mnogima komplimentira, pa čak može skinuti godine s lica!

'Nevjerojatno je to koliko su mnoge žene lijepe sa sijedom ili srebrnom kosom. Mnoge izgledaju puno mlađe - ponekad čak 20 godina. Čini se da im se lica iznenada pomlade', objašnjava ona.

NENADMAŠNA MAYE

I u osmom desetljeću majka Elona Muska ne bježi od šljokičastih kreacija

Pogledaj galeriju

Dodaje i da kako se naš ten mijenja s godinama, a prirodne sijede, bijele i srebrne boje koje se pojavljuju u kosi laskaju mu, zbog čega, zvuči iznenađujuće, izgledamo zdravije i živahnije, a ne blijedo i isprano.

I dok se većina bojom 'bori' protiv sijedih vlasi, u nekim slučajevima prelazak u prirodnu nijansu kako starimo ima samo pozitivan učinak.

Cunningham objašnjava da sijede pramenove koji se pojavljuju oko okvira lica treba promatrati kao sjajan način za isticanje tena i fokusiranje na njegovu ljepotu.

Za one koji žele postati sjedokosi, umjesto sijedih pramenova, savjetuje nešto posve suprotno - prirodan proces.

'Prigrlite sijede i pustite ih da rastu. Nemojte izbijeliti svu kosu i zatim je obojiti u sijede, to neće izgledati dobro jer ćete imati vidljiv korijen kad kosa krene izrastati', rekla je.

I dok obojena kosa zahtijeva formule koje je jačaju, najveći problem sijede kose je njezina sklonost da izgleda kao da je bez sjaja.

Dakako, ne treba izbjegavati sredstva za hidrataciju jer je sijeda kosa osjetljivija i sklona isušivanju.

'Ako želite stvarno lijepu boju, morate isprobati Olaplexov Chelating Treatment kako biste je zadržali lijepom i zdravom', savjetuje frizerka slavnih Cunningham.