top izbor

Siguran pogodak: Ovo su četiri najmodernije muške frizure za 2023. godinu

28.12.2022 u 18:13

Bionic
Reading

Kada je riječ o trendi muškim frizurama koje će vladati u 2023. godini, jedno je sigurno - za svaku duljinu i strukturu kose postoji odgovarajuća hit frizura. S ovim izborima ne možete pogriješiti

Jednako kao žene, u muškarci jako paze na izbor frizura, a ono što priželjkuje svaki muškarac u trendu je uskladiti tip kose s frizurom koja dobro izgleda, ali se i relativno lako održava. Ako u godinu pred nama želite ići u korak s trendovima, ove četiri frizure isplati se uzeti u obzir.

Kovrčave frizure

Ako mate prirodno kovrčavu kosu, ova godina je vaša. Kovrčava kosa najbolje izgleda kada je dugačka najmanje 10 cm. U tom slučaju kratka frizura i dalje izgleda super prirodno i krajnje ležerno. Ako ste pak ljubitelj srednje duge do duge kose, a imate kovrčavu kosu – samo naprijed, nemojte se suzdržavati.

No, treba imati na umu – što je kosa dulja, to je važnije brinuti se o njoj. Naime, kovrče su izrazito suhe i potrebna im je veća doza vlage. Tako bi nanošenje regeneratora, uz šampon, trebalo postati rutina u njezi kose. Također, svoje kovrče uvijek raščešljajte češljem sa širokim zupcima i to dok su još vlažni.

Buzz cut

Kratko šišana frizura jedna je od najpopularnijih muških frizura zbog čega će biti tražena i 2023. godini. To ni ne čudi jer je ovaj tip frizure jednako pogodan za prorijeđenu kosu, ali i onu sa visokim čelom, a u tom slučaju posebno dobro izgleda u ultra kratkoj varijanti. Za postizanje najboljeg izgleda buzz frizure, kosa se brije na duljinu od 3 cm do 15mm. Uz to, ova frizura je iznimno jednostavna za njegu i oblikovanje.

Dobro je imati na umu da kratku verziju lako možete sami oblikovati mašinicom za šišanje. Za dužu verziju potrebna je ipak ruka stručnjaka jer se mora pažljivo ošišati prijelaz između bočne i gornje kose.

Bro Flow

Naziv ove trendovske frizure za 2023. zvuči prilično cool, a tako i izgleda. Bro flow označava kosu srednje duljine koja je opušteno stilizirana i zabačena unatrag. U najboljem slučaju kosa je srednje gusta i lagane strukture ili valova, pa se tada postiže izrazito ležeran izgled. Nažalost, ova frizura nije za muškarce s tankom kosom jer ipak zahtijeva malo punoće i gustoće.

Francuski cut

Francuska frizura već je bila jako popularna 2022., a također će biti trendi i u 2023. Bočne strane i vrat vrlo su kratko ošišani dok je kosa na vrhu duža i obično je oblikovana u smjeru čela. Iako ova frizura podsjeća na undercut, kod ove frizure prijelaz između gornje kose, bočnih strana i vrata je fluidan. Ova frizura jednako dobro pristaje kovrčavoj i ravnoj kosi, a za oblikovanje sve što vam treba je malo gela ili voska.