OD EFEKTNIH BOJA DO BISERA

Pinterest otkrio modne trendove koji će obilježiti godinu pred nama

14.12.2021 u 06:25

Bionic
Reading

Američka stranica specijalizirana za fotografije i inspirativne slike predviđa kako ćemo se odijevati u novoj kalendarskoj godini na osnovi navika pretraživanja svojih korisnika iz mjeseca u mjesec

Petu godinu zaredom Pinterest je objavio izvještaj u kojem predviđa trendove što će obilježiti novu godinu, a predviđanja temelji na istraživanju navika pretraživanja svojih 400 milijuna korisnika mjesečno u kategorijama kao što su dom, moda, wellness i ljepota ili putovanja.

Kako navodi ova utjecajna društvena mreža, i 2022. godina bit će u znaku zdravlja, a određeni trendovi koji su uzeli maha u godini na zalasku nesumnjivo će biti popularni i u mjesecima pred nama.

Svijetle boje, već prisutne ove godine, bit će na vrhuncu popularnosti te će se nastaviti jačati njihov utjecaj u novoj godini. Pinterest je primijetio porast pretraživanja određenih boja, poput električno plave, od 140 posto. Potraga za haljinama duginih boja također se udvostručila dok se pretraživanje haljina boje fuksije povećalo čak četiri puta.

Pidžame 2.0

Udobnost i stil postali su usko povezani po pitanju odijevanja, a trend čiju veliku popularnost Pinterest predviđa za nadolazeću godinu ide korak dalje. Ako smo već ove zime primijetili povratak omraženih uggsica i papuča općenito – u narednim mjesecima više ćemo se fokusirati na pidžame, no ne i bilo kakve primjerke. Pinterest je zabilježio porast pretraživanja svilenkastih spavaćica od 96 posto, predviđajući budući trend inspiriran kodeksima odijevanja za spavanje, poput prozirnih spavaćica ili onih s dodatkom perja.

Uzorak šahovnice

Prema podacima Pinteresta, šahovski uzorak doživjet će vrhunac popularnosti u mjesecima pred nama, što potkrepljuju činjenicom da se pretraga komada tog uzorka povećala za 160 posto.

  • +9
Uzorak šahovnice Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Gotički stil

Pretraživanje ležerne odjeće u gotičkom stilu poraslo je za 90 posto dok je pretraživanje gotičkih pidžama poraslo za 185 posto. Zahvaljujući navedenom, Pinterest je uvjeren u jačanje popularnosti gotičkog stila u znaku korzeta, čipke, baršuna i mrežastih tkanina.

Biseri

Trend royalcore i opsjednutost komadima rokoko ili baroknog stila uzet će maha i u godini pred nama, a biseri će imati jednu od glavnih uloga na modnoj sceni. U formi ogrlice, ukrasnih detalja na odjeći ili istaknuti na omiljenim dodacima, itekako će biti poželjni, što Pinterest zaključuje na osnovi velikog interesa za haljine s bisernim detaljima i biserne ogrlice.