funkcionalnost sata s naprednim mogućnostima

Pametni satovi: više od mjerenja vremena i modnog izraza

22.06.2023 u 11:58

Bionic
Reading

Pametni satovi predstavljaju moderne, praktične i nosive uređaje koji povezuju funkcionalnost sata s naprednim mogućnostima

Omogućuju vam da ostanete povezani i obaviješteni tijekom dana, prateći vaše tjelesno zdravlje i pružajući brojne korisne funkcije koje olakšavaju svakodnevne aktivnosti. Iz odlične ponude pametnih satova izdvojili smo dva modela te u nastavku saznajte po čemu su posebni i koje su njihove mogućnosti.

Energija koja traje: GARMIN FENIX 7 SOLAR

IZGLED I DIMENZIJE

Garmin je već dugo vodeći brend u svijetu sportskih satova, ali se sa svojim najnovijim izdanjem podigao na još viši level. U svijetu pametnih satova Garmin Fenix 7 Solar ističe se po svojim performansama, izdržljivosti i revolucionarnim solarnim punjenjem te je odličan izbor za svakog sportaša i avanturista. Napravljen je od nehrđajućeg čelika i otporan na vodu, veličina zaslona mu je 1,33 inča, a težina 79 g. Kao takav, pomoći će vam preći sve prepreke bez da osjetite sat na zapešću. Sat dolazi u tri modela i dimenzije, a to su: Fenix 7s veličine 42 mm, Fenix 7 veličine 47 mm i najveći od njih, Fenix 7X veličine 51 mm.

BATERIJA

Garmin Fenix 7 prvi je sat u Fenix seriji koji dolazi sa zaslonom osjetljivim na dodir što će vam omogućiti brže pretraživanje i namještanje postavki vježbanja. Jedna od glavnih značajki Garmin Fenix 7 Solar je, kao i što sam naziv kaže, mogućnost solarnog punjenja. Nikad više nećete morati brinuti o bateriji na vašem sportskom satu jer će vam solarno punjenje omogućiti trajanje baterije do čak 22 dana.

SENZORI

Sat je opremljen GPS sustavom GLONASS i Galileo satelitskim sustavima što omogućuje precizno pozicioniranje i navigaciju za sigurno vraćanje kući. Fenix 7 Solar sadrži brojne senzore kao što su optički mjerač pulsa, barometarski visinomjer, kompas, žiroskop te termometar pulse Ox. Sve ove funkcije pomoć će vam pratiti različite sportske aktivnosti. Na primjer, možete pratiti aktivnosti kao što su trčanje, plivanje, planinarenje, bicikliranje, skijanje i golf. Također, sat prati prijeđenu udaljenost, otkucaje srca, zasićenost krvi kisikom, praćenje sna, potrošnju kalorija pa čak i umor te vas može posavjetovati kada trebate odmarati, a kada je vrijeme za vježbanje. Osim toga, na satu možete kreirati profile vježbanja i kasnije analizirati svoju izvedbu kao i napredak.

POVEZIVOST

Sat je kompatibilan i s Androidom i iOS-om putem mobilne aplikacije Garmin Connect. Ova aplikacija omogućuje korisnicima sinkronizaciju i analiziranje aktivnosti, postavljanje ciljeva pa čak i ''natjecanje'' s prijateljima koji koriste Garmin sat – kako vam nikad ne bi bilo dosadno! Olakšava i obavljanje kupovine, ako vam je oduvijek mrsko na blagajni tražiti i vaditi karticu prilikom plaćanja s Garmin Pay aplikacijom možete koristiti beskontaktno plaćanje. Aplikacija connect IQ omogućuje korisnicima prilagođavanje funkcionalnosti i izgleda sata. Putem Garmin connect IQ aplikacije možete preuzeti widgete, aplikacije i teme izgleda sata kako bi ga uredili prema svojim željama. Za pripadnike nježnijeg spola preporučujem kupovinu inačice Fenix 7s koji je nešto manji i bolje će pristajati ženskoj ruci. Razlike između ta dva sata gotovo da niti nema. Jedina razlika je u nešto manjem zaslonu što za sobom povlači i manji kapacitet baterije, ali i nižu cijenu.

ZAKLJUČAK

Garmin Fenix 7 Solar je izvanredan sat za sve sportske entuzijaste pa čak i one koji vole provoditi puno vremena u prirodi uz laganu šetnju. Ovaj sat pruža niz različitih mogućnosti nadohvat ruke.

Stil i funkcionalnost u jednom: HUAWEI WATCH GT RUNNER

IZGLED I DIMENZIJE

Huawei Watch GT Runner je napredno dizajniran sat za trkače i ljubitelje fitnessa. Opremljen brojnim značajkama, a glavni cilj mu je unaprijediti vaše iskustvo trčanja. S promjerom kućišta od 46 mm i AMOLED zaslonom od 1,43'' osjetljivim na dodir, ovaj sat osigurava odličnu čitljivost čak i na jakom suncu. Lice sata može se prilagoditi prema vašim željama jer su vam ponuđeni različiti dizajni koje možete odabrati prema vašim preferencijama. Debljina kućišta je približno 12 mm, a težina varira ovisno o tipu narukvice te iznosi od 40-50 g. Otporan je na vodu do 5 ATM te s ovim satom možete zaroniti i do 50 m dubine. Dimenzije ovoga sata postižu ravnotežu između funkcionalnosti i estetike te ga čine odličnim izborom za aktivne osobe.

BATERIJA

Huawei Watch GT Runner dolazi sa snažnom Li-Po baterijom od 455 mAh-a koja će vam osigurati besprijekorno i sigurno korištenje do 14 dana, ovisno o vašim navikama i načinu na koji ga koristite. Primjerice, ako koristite sat za praćenje aktivnosti, otkucaje srca i slično moći ćete 'preživjeti' i nekoliko dana bez razmišljanja kada ga trebate staviti na punjenje. Njegova optimizacija koja uključuje štedne komponente i inteligentno upravljanje baterijom povećat će performanse i smanjiti potrošnju baterije. Sat dolazi s magnetnim punjačem koji vam omogućava brzo punjenje sata kadgod vam je to potrebno.

SENZORI

Watch 3 Runner opremljen je raznim senzorima koji omogućuju precizno praćenje vaših sportskih aktivnosti. Ugrađeni GPS senzor precizno prati vaše aktivnosti na otvorenom poput trčanja, hodanja i biciklizma. Sat također ima senzor otkucaja srca koji neumorno prati vaše otkucaje tijekom dana te vam pruža podatke u stvarnom vremenu što vam omogućuje praćenje intenziteta treninga i njegovu optimizaciju. Dodatno, GT Runner može pratiti i vaš san, kardiovaskularnu kondiciju i izdržljivost. Akcelerometar omogućuje satu praćenje koraka, brzine i udaljenosti, dok žiroskop detektira orijentaciju i rotaciju sata. Senzor ambijentalnog svijetla automatski prilagođava svjetlinu na temelju okoline osiguravajući vam optimalnu vidljivost i štednju baterije. Upravo senzori omogućuju da vam sat pruža precizne informacije o vašem zdravlju i treninzima kako bi praćenje napretka bilo jednostavnije, a postizanje fitness ciljeva dostižnije.

POVEZIVOST

Huawei GT Runner spaja se s vašim smartphone-om putem Bluetootha i pomoću aplikacije HUAWEI HEALTH koja je dostupna za Android verziju 6.0 i novije te za iOS 9.0 ili novije verzije. Ovo osigurava široku kompatibilnost s popularnim modelima smartphone-a. Kada je vaš sat Bluetoothom spojen na smartphone omogućeno vam je primanje obavijesti, poziva, upravljanje glazbom, e-poštom i drugim aplikacijama. Korištenjem Huawei Health aplikacije također možete pristupiti naprednim postavkama kao što su praćenje fitness ciljeva i napretka, a ti se podaci lako sinkroniziraju s vašim smartphone-om pružajući vam uvid u preciznije analize i praćenje aktivnosti. Želite slušati glazbu dok trenirate? Nema problema, prebacite glazbu s telefona na sat i nema potrebe za nošenjem smartphone-a.

ZAKLJUČAK

Zbog izdržljive baterije i odličnog dizajna, Huawei GT Runner izvrstan je izbor za trkače i sve zaljubljenike u fitness koji žele pratiti svoju aktivnost i poboljšati svoju izvedbu.