STVORIMO USPOMENE

Ovo je top 5 destinacija koje želimo posjetiti ove godine i apsolutni su hit

23.02.2024 u 09:28

Bionic
Reading

Koliko je vas među čitateljima ovog teksta koji čim se vrate s nekog putovanja već traže novu destinaciju? Taj adrenalin koji vas obuzme u trenutku kada krenete s istraživanjem iduće lokacije koju ćete posjetiti uistinu je nemjerljiv s ičim drugim, a destinacije o kojima pišemo danas na samom su vrhu odabira ljubitelja putovanja

Nova godina, nova putovanja. Tako bi ukratko mogli zaljubljenici u putovanja opisati baš svaku godinu koja je pred njima, stoga se ni 2024. ne razlikuje puno od onih prethodnih. Jedno je sigurno - putovanja nisu nikada bila traženija no što je to danas.

Za vas smo pronašli pet omiljenih destinacija svakog putoholičara, od kojih bi barem neke trebali posjetiti tijekom ove godine. Kako bi se uvijek sjećali svojih putovanja, snimite bezbroj fotografija kojima ćete stvoriti najdraže uspomene, a zahvaljujući dobrom mobitelu, one će uvijek pričati priču.

Nikamo bez mobitela!

Odaberite uređaj iz nove serije Redmi Note 13 i Redmi Buds 5 slušalice dobit ćete na dar. Uživajte u snimanju ikonskih kadrova s briljantnim bojama i detaljima uz glazbenu podlogu na vašem novom Redmi Note 13 modelu. Ponuda je ograničena i vrijedi do 29. veljače ili do isteka zaliha. Više informacija pronađite ovdje.

Venecija

Vrijeme karnevala sada je već prošlo, no u Veneciju se ne ide samo kako bi se zabavljalo i ludiralo pod maskama. Oni koji su već bili u Veneciji znaju da je najbolje pravilo da se najrazvikanija mjesta - Trg svetog Marka i most Rialto - posjećuju što ranije ujutro kako bi se izbjegle najgore gužve.

Audio-vizualna senzacija

Redmi Note 13 mobitel opremljen je super jasnim FHD+ AMOLED zaslonom s 1920Hz AdaptiveSync stopom osvježavanja i briljantnog prikaza boja. Uključuje značajke za njegu očiju poput zatamnjivanja i trostruke TÜV Rheinland certifikacije, otporan je na prašinu i prskanje te dodatno optimiziran na osjetljivost i točnost unosa dodirom, čak i po kiši.

Nakon što prošećete preko Trga svetog Marka, zavirite u Baziliku svetog Marka, a potom otiđite i do službene rezidencije mletačkog dužda - Duždeve palače. Šetnja po kanalima ne smije proći bez Canala Grande i mosta Rialto, a za potpuni doživljaj ne propustite vožnju gondolom.

Firenca

Posjetiti Toskanu, a ne obići grad koji leži na rijeci Arno, Firencu, bio bi uistinu grijeh. Kolijevka talijanske renesanse oduševit će vas brojnim gradskim spomenicima od kojih se neki nalaze i na popisu svjetske baštine. Michelangelov David, katedrala Santa Maria del Fiore, krstionica, Giottov zvonik, Palazzo Vecchio, Neptunova fontana, most Ponte Vecchio, samo su neke od znamenitosti koje prilikom posjeta Firenci ne smijete propustiti.

Panoramski pogled na grad s vidikovca Piazzale Michelangelo uz čašu vina Chianti, a potom i guštanje u firentinskom odresku završite najpoznatijom slasticom - cantuccinijem.

Kopenhagen

Glavni grad Danske u posljednje je vrijeme pravi hit jer nudi puno toga, bez obzira zanimaju li vas kultura i arhitektura, moda i gastro delicije ili ste jednostavno opčinjeni kraljevskim obiteljima. Uostalom, ne zaviriti u kraljevsku palaču Christiansborg bila bi prava šteta.

Masivna baterija i brzo punjenje ono je što trebate!

Za plovidbu kroz naporan dan Redmi Note 13 opremljen je s 4nm MediaTek Dimensity 6080 čipsetom, naprednim 5G performansama i masivnom baterijom od 5000 mAh. Brzo dopunite svoj mobitel s 33W brzim punjenjem i budite uvijek spremni za pokret.

Zgrada burze Børsen i Kraljevska danska knjižnica, muzej Guinessovih rekorda prvi su na listi mjesta koje treba vidjeti, a nezaobilazan je i odmor na drvenim platformama uz kanale, gdje možete uživati i u čaši piva. Tu je i jedan od najpopularnijih zabavnih parkova u Europi, Tivoli, luka Nyhavn, karakteristična po uskim i šarenim kućama uz more, gdje je živio H.C. Andersen dok se blizu utvrde Kastellet nalazi simbol grada - kip Anderesenove Male sirene.

Marbella

Jedan od četiri grada koje treba vidjeti u prekrasnoj Andaluziji zasigurno je luksuzna španjolska party destinacija Marbella. Riječ je o pravoj meki zabave gdje je smješteno i pregršt restorana s Michelinovim zvjezdicama u kojima uživaju svi oni koji na svojim luksuznim jahtama uplove u tamošnju marinu i žele biti viđeni.

Grad je prepun zelenila, cvijeća i palmi, dok je u starom dijelu grada najpoznatiji trg Plaza de los Naranjos, prepun stabala divlje naranče, ujedno i savršeno mjesto za fotografiranje. Ova ‘prijestolnica sunca’, kako je nazivaju, poželjno je odredište za sve putnike koji se žele opustiti u luksuznim hotelima i restoranima, ali i uživati u dobrom shoppingu, odigrati koju partiju golfa ili neki od sportova na otvorenom.

Madeira

Do pravog bisera Atlantika, kojeg nazivaju i europskim Havajima, nećete baš lako doći, jer Madeira i nije tako dobro povezana s ovim dijelom Europe. No, neće vam teško pasti ni presjedanja, kao ni slijetanje na jednu od najopasnijih aerodromskih pista na svijetu, kada jednom kročite nogom na ovaj prekrasan otok.

Snimite savršene fotografije

Zahvaljujući nevjerojatnoj jasnoći trostruke kamere od 108 MP, s 3x in-senzorom i zumom bez gubitaka, snimite najsitnije detalje čak i u pokretu. Opremljen ultraširokom kamerom od 8 MP i makro kamerom od 2 MP, Redmi Note 13 maksimalno iskorištava svaku priliku za fotografiranje.

Glavni grad je Funchal, koji je smješten na južnoj strani otoka, a ono zbog čega je posljednjih godina sve traženija destinacija je taj što je na otoku rođen Cristiano Ronaldo, kojem je tamo podignut i spomenik. Osim juhe od luka i rajčice te filea od ribe Scabbard s bananom, ono što ne smijete ovdje propustiti je vino, po kojem je inače cijeli Portugal poznat.

I vi možete osvojiti novi Redmi Note 13 Pro+ 5G. Hrvatski Telekom odlučio je nagraditi jednog vjernog čitatelja ili čitateljicu jednim Redmi Note 13 Pro+ 5G uređajem, a sve što trebate napraviti pronađite na linku ovdje.

Prilog je napravljen u produkciji Tnative tima tportala u skladu s najvišim profesionalnim standardima u suradnji s Hrvatskim Telekomom.