anisha isa-kalebic

Ovo je najspektakularnija vjenčanica brunejske princeze hrvatskih korijena dosad

18.01.2024 u 09:30

Bionic
Reading

Anisha Isa-Kalebic nosila je vjenčanicu optočenu dijamantima te raskošnu ogrlicu s jajetom golubice, a sve je iznenadila i nošenjem neuobičajenog modnog dodatka

Desetodnevna ceremonija vjenčanja brunejskog princa Abdula Mateena s Anishom Isu-Kalebic došla je svome kraju, a čini se da je ljepotica hrvatskih korijena najspektakularniju vjenčanicu ostavila za posljednje trenutke svečanosti.

Anisha, koja je po ocu Ivici porijeklom iz Hrvatske, zablistala je u raskošnoj vjenčanici koja je zasjenila glamurozna izdanja nošena prethodnih dana.

Riječ je o kreaciji slavnog dizajnera Zuhaira Murada, a on je uspio nadmašiti sam sebe stvaranjem velebne haljine otmjenih dugačkih rukava i ženstvene sirena suknje, u cijelosti optočene cirkonima i dijamantima.

Sve je zaokruženo prigodnom velebnom raskošnom tijarom i dugačkim velom, kao i dijamantnim nakitom, među kojim se isticala spektakularna ogrlica sa simbolom jajeta golubice.

Pomalo neuobičajen detalj posebno je zapeo za oko - naime Anisha je na ceremoniji uz vjenčanicu držala i usklađenu clutch torbicu, modni dodatak koji se rijetko viđa prilikom službenog protokola svečanosti.

Par je tijekom proteklih dana, između ostalog, slavio ceremoniju prosidbe te bersanding (svadbu) u kraljevskoj prijestolnoj dvorani Istana Nurul Imaniguru, službenoj rezidenciji Hassanala Bolkiaha od Bruneja, sultana i premijera Bruneja.

Za razliku od Anishe, koja je blistala u bijelom, princ Mateen nije nosio uobičajeno odijelo, već je u skladu s tradicijom osvanuo u vojničkoj odori te u njoj oženio unuku jednog od sultanovih posebnih savjetnika, Pehina Data Ise.

  • +34
Vjenčanje brunejskog princa i Anishe Ise Kalebic Izvor: Profimedia / Autor: IQBAL SELAMAT / AFP / Profimedia

Nagađa se da je vjenčanju nazočilo 5000 gostiju, uključujući starije članove brunejske kraljevske obitelji, kao i brojne međunarodne kraljevske obitelji i dostojanstvenike. Nakon svečanosti, par je sudjelovao u povorci ulicama Bandar Seri Begawana, gdje su se tisuće ljudi okupile kako bi pozdravile mladence.