kako odabrati seruM?

Ovo bi mogao biti razlog zbog kojeg se ne možete riješiti dosadnih mrlja na licu

19.11.2023 u 13:31

Bionic
Reading

Stručnjaci ističu da ćete se mrlja na licu teško riješiti ako ne znate čime su uzrokovane - izlaganjem suncu ili kao posljedica akni. Tek tada možete krenuti u potragu za odgovarajućim serumom

Koliko god mrlje na licu bile uobičajena pojava, u beauty svijetu smatrane su detaljem koji vrijedi 'ispraviti', a kao najveći saveznici odavno su se nametnuli razni serumi. No ni oni neće djelovati ako ne otkrijete stvaran uzrok pojave svojih mrljica.

Tamne mrlje na licu mogu biti malene diskoloracije uzrokovane suncem zbog nakupljanja melanina na lokaliziranom području te su posve prirodna reakcija kože na izloženost UV zračenju. Područja na kojima se ovakve tamne mrlje najčešće pojavljuju su obrazi, gornji dio usana i dekolte, koji su obično najizloženiji suncu.

S druge strane, tu su i znatno češće mrlje nastale kao posljedice akni, koje su ustvari postupalna hiperpigmentacija. U ovom slučaju koža reagira na unutarnji napad proizvodeći višak melanina.

Ključni sastojci za borbu protiv mrlja uzrokovanih suncem

Prvi korak u uklanjanju ovih 'nepravilnosti' jest da svako jutro na očišćenu kožu nanosite serum obogaćen pravilnim sastojcima.

Kada je riječ o mrljama nastalima kao posljedicama izlaganju suncu, važan sastojak seruma je traneksaminska kiselina jer se suprotstavlja prekomjernoj koncentraciji melanina.

Zatim, važno je da proizvod sadrži vitamin C, snažan antioksidant s izbjeljujućim djelovanjem, koji je savršen za postizanje svjetlije, zaglađene i ujednačene kože. Na kraju, tu je i ekstrakt sladića s depigmentacijskim djelovanjem i bogat polifenolima, a oni su antioksidativni i služe kao zaštita kože.

Ključni sastojci za mrlje uzrokovane aknama

Ako su prištići i osip ostavili mrlje koje nikako ne žele nestati, trebali biste odabrati proizvode koji sadrže alfa-arbutin, nježan, ali snažan sastojak za izbjeljivanje koji smanjuje pigmentaciju, potom ranije spomenutu traneksaminsku kiselinu, inhibitor melanogeneze, koji usporava proizvodnju melanina, te niacinamid ili vitamin B3.

Upravo je vitamin B3 trenutno vrlo popularan jer ima umirujuće i protuupalno djelovanje, a prikladan je za mrlje različitih uzoraka. Prije nego što uključite novi proizvod u rutinu njege lica, uvijek je preporučljivo napraviti test osjetljivosti kako biste provjerili podnošljivost i bili sigurni da odgovara vašem tipu kože.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite li dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'