CRO A PORTER

Ove su haljine san svake žene

24.10.2013 u 09:20

  • +25

Schwarzkopf Cro A Porter: Tatjana Pantoš, Vain, Matija Vuica

Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filić

Bionic
Reading

Šuškavo lišće i miris jeseni dočekali su goste na Zagrebačkom velesajmu gdje se održala prva večer Schwarzkopf Cro A Portera, a u jesenskom ozračju revije su predstavili Nebo, Manuel Maligec, Jet Lag, Tatjana Pantoš, Vain i Matija Vuica

Nebo ove godine obilježava 20 godina postojanja na modnoj sceni, a slavljeničkom revijom otvoren je Schwarzkopf Cro A Porter. Elegantni komadi od haljina do suknji prožeti su kožnim detaljima zbog kojih je cijela kolekcija dobila malo rokerskog šika.

Mladi dizajner Manuel Maligec poigrao se ženstvenim detaljima na seksi dugim haljinama koje su prozirnim dijelovima golicale maštu, a oni koji na drugačiji način žele biti u centru pažnje možda će odabrati predimenzionirane košulje ili krznene debele majice s kožnim rubovima kakve su ultimativni hit ove sezone.

Modni dvojac Jet Lag predstavio je kampanju N.Y.C. Art deco, doba mašinerije, hrabri geometrijski oblici, arhitektura 30-ih, Chrysler Building i prve žene piloti bili su inspiracija u kreiranju nove kolekcije za jesensko-zimsku sezonu.

Tatjana Pantoš i ovaj je put ostala vjerna životinjskom uzorku u malo glamuroznijem stilu na srebrnoj ili zlatnoj podlozi s krojevima tunika ili haljina, a tko ne voli leopardski uzorak, možda će odabrati kožne suknje i duge haljine sa širokim remenjem koje naglašava figuru.

Vain, koji čini dvojac Ivan Badanjak i Timy Šarec, publiku je zasigurno osvojio večernjim haljinama u tamnim nijansama i seksi izrezima ili pak igrom s prozirnim materijalima i umecima koji garantiraju zapaženost gdje god se pojavili.

Dizajnerski imperativ hrvatskih crvenih tepiha, Matija Vuica predstavila je kampanju za svoju novu kolekciju Lady X koju je utjelovila Severina. Glamurozne i dramatične haljine prepune su sjaja, svile i čipke u raskošnim krojevima kakve jedino mogu nositi glumice i glazbene dive, a vjerojatno bi ih svaka žena potajno željela odjenuti barem jednom, za svoj gušt.