SEZONSKI ADUTI

Ove proljetne jakne viđat ćemo posvuda, a izdvojili smo najljepše verzije s polica trgovina

27.02.2022 u 13:15

Bionic
Reading

Police trgovina polako i sigurno pune se proljetnim asortimanom odjeće, pa tako i laganim verzijama jakni koje će u mjesecima pred nama voditi glavnu riječ na modnoj sceni

Nakon mjeseci provedenih u toplim kaputima i pernatim modelima uskoro ćemo ponovno uživati u čarima nošenja laganijih jakni te nas već sada mame s polica trgovina.

Kolekcije dizajnerskih brendova, kao i stajlinzi poznatih ljubiteljica mode, već su dali naslutiti kakva nas proljetna sezona očekuje kada je riječ o jaknama.

  • +21
Proljetne jakne Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Jednim od najpoželjnijih modela unazad nekoliko sezona pokazao se praktičan križanac jakne i košulje, popularno zvani shacket, a njegovoj vladavini polako se nazire kraj.

Ciklička narav modne industrije ovog proljeća najvidljivija je upravo po jaknama. Donedavno popularni modeli shacket tako bi u mjesecima pred nama mogli zamijeniti dobre stare bajkerice. U svoje proljetne kolekcije bajkerice su uvrstili jedni od vodećih dizajnerskih brendova današnjice, poput Prade i Balenciage, a ove kultne jakne nisu jedini povratnici na modnoj sceni.

Uz bajkerice, tu su vjetrovke, praktične jakne koje su dame poput Kim Kardashian i Rihanne ponovno učinile modno relevantnima i pritom dokazale da mogu izgledati posve drukčije uz vješto stiliziranje.

Ljubiteljice klasičnih modnih rješenja i ovoga proljeća doći će na svoje jer police trgovina obiluju različitim verzijama balonera, sinonima za britansku kuću Burberry, a kao što bismo ove sezone ponovno mogli viđati bajkerice i vjetrovke, isto se očekuje od bomberica i bejzbolskih modela.

Zahvaljujući francuskoj modnoj kući Chanel, čiji je zaštitni znak, bukle nikada nije izašao iz mode, a ovoga proljeća osobito je poželjan u formi ženstvenih jakni i sakoa. Osim modne kuće koja ga je popularizirala, bukleom su se pozabavila brojna dizajnerska imena, naravno uz popularne high street brendove.

S druge strane tanke prošivene jakne, čija se novija popularnost najviše može zahvaliti brendu The Frankie Shop, nikada nisu bile poželjnije. Njihove maslinastozelene verzije uvjerljivo su najzastupljenije, a u aktualnoj sezoni odlično će pristajati uz debelo pletivo i kožne hlače.