S POTPISOM VALENTINA

Osvaja raskošnim izgledom: Torbica kakvu je obožavala nositi Elizabeth Taylor vratila se u velikom stilu

04.10.2021 u 11:19

Bionic
Reading

Na čelu modne kuće Valentino, talijanski dizajner Pierpaolo Piccioli protekloga petka predstavio je kolekciju za novu sezonu proljeće/ljeto na pariškom Tjednu mode, a s njom i novu/staru verziju raskošne torbice kakvu je početkom milenija javnosti predstavio slavni Valentino Garavani

Piccioli je u sklopu nove kolekcije svijetu predstavio prerađenu verziju Valentino torbice za koju je izjavio kako ponovno treba biti viđena i nošena.

S detaljem nojevog perja i kristalima ušivenim na svilenom satenu, Valentinova torbica s narukvicom stvorena je za gledanje u pokretu, a godine 2000. Valentino Garavani premijerno ju je predstavio u sklopu kolekcije visoke mode.

S obzirom na trenutnu glad modne javnosti za odjećom i svim predmetima koji označavaju takozvani Y2k stil odijevanja, nimalo ne čudi činjenica da je jedan od najvrućih komada iz Valentinove arhive stigao ravno iz kolekcije visoke mode stvorene početkom milenija.

  • +21
Valentino SS22 Izvor: Profimedia / Autor: PIXEL FORMULA / SIPA PRESS / PROFIMEDIA

Kako brojni ističu, postoji nešto bezvremensko u raskošnom dizajnu Valentinove torbice s narukvicom, stoga ne čudi činjenica da je čak dva modela posjedovala slavna Elizabeth Taylor. Nakon njezine smrti, smeđi model torbe prodan je za devet tisuća, dok je ružičasta verzija Valentinove torbe u vlasništvu Taylor prodana za vrtoglavih 13.750 dolara.

Nove verzije ove raskošne torbice krasi 295 kristala Swarovski i sjajne aplikacije koje na metalnoj ručki torbe čine motiv zmije kakav je krasio i originalni model.

U sklopu projekta Valentino Archive dizajnera Pierpaola Picciolija, mini suknje iz 60-ih te prozračne haljine iz 70-ih također su vraćene iz ropotarnice povijesti.