COOL IDEJE

Niste spremni za šišanje? Evo koje su frizure idealne za vlasnice duge kose

02.01.2023 u 19:23

Bionic
Reading

Ukoliko se nerado odričete duljine, a želite svesti pojavu ispucalih vrhova na minimum, imamo nekoliko fantastičnih i vrlo praktičnih frizura uz pomoću kojih će vaša kosa izgledati njegovano i blistavo

Feniranje s četkom, peglanje, kovrčanje, sušenje fenom, korištenje gumica, ukosnica…. Sve to za posljedicu može imati izrazito suhu kosu i lomljive vrhove za koje je jedino rješenje redovito šišanje vrhova.

Recept za lijepu kosu je naravno šišanje vrhova svakih osam do deset tjedana no moći ćete se, bar neko vrijeme, 'provući' i uz pomoć ovih nekoliko cool frizura.

vladarice sezone

Baš svaka zaljubljenica u modu ima ih u ormaru: Visoke čizme vrući su hit, a Zagrepčanke ih nose u izazovnim kombinacijama

Pogledaj galeriju

Niska punđa

Dobro je poznato da ispucali vrhovi nastaju uglavnom jer se vrhovi kose trljaju o odjeću i zbog toga se lome. Frizura koja sprječava pojavu ispucalih vrhova i uspješno prikriva ih je punđa svezana nisko na potiljku. Kada uvijate kosu, pazite da punđu ne vežete prečvrsto jer u protivnom napetost u korijenu može dovesti do ispadanja kose. Gumice za kosu bez metalnog dijela ili mekane kopče također su dobra opcija.

Ležerna pletenica

Klasična pletenica, riblja kost ili više pletenica izvrsne za zaštitu vrhova. Pletenica nije samo praktična, ona također izgleda vrlo chic i fantastično prikriva ispucale vrhove. Kako bi frizura izgledala kao da ste izašli iz salona, jednostavno nanesite serum na vrhove – time se postiže zaglađenost vrhova i pletenica izgleda zdravo i njegovano.

  • +3
Hailey Bieber voli nositi praktičnu kopču za kosu Izvor: Profimedia / Autor: Bellocqimages/Bauergriffin.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Rep

Kako bi kosa izgledala sjajno skupljena u rep, bitno je smiriti i zagladiti strukturu kose. Kako kosu ne biste opterećivali više nego što je potrebno - držite ruke podalje od alata za toplinsko oblikovanje kao što su pegle za ravnanje i kovrče. Umjesto toga, bolje je koristiti hranjivo ulje za kosu i rasporedite ga po vrhovima (birajte laganije varijante koje se brzo i lako upijaju).

Bubble rep

Ova efektna frizura svojedobno je preplavila društvene mreže, a jednostavna varijanta repa savršena je alternativa klasičnom konjskom repu. Frizura je posebno je prikladna dugu i gustu kosu, a nije teška za napravili i ako ste totalni početnik. Kako je napraviti: Nakon feniranja kosu zavežite u rep i svaka četiri centimetra stavite tanku gumicu na rep. Na kraju malo raspustite kosu između gumica tako da se napravi mali mjehurić.

Punđa ili polurep s kopčom

Kopče za kosu koje su obilježile 90-e veliki su hit, a nisu teške za izvesti. Trendsterice poput Hailey Bieber ili Kendall Jenner među prvima su isprobale ove cool stilove koji se postižu u samo nekoliko sekundi. Influencerice i zvijezde ih obožavaju jer su vrlo praktične: samo skupite kosu na potiljku i uvijte u 'bananu'. Samo kosu podignite na stražnji dio glave i učvrstite širokom kopčom. Još jedan plus: kopče za kosu posebno su nježne prema kosi i sprječavaju pucanje vlasi.