MAKE-UP ALAT

Kakve kistove i četkice trebate za šminkanje

22.02.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Ako ste se dosad šminkali samo prstima, promišljenim ulaganjem u kvalitetan pribor mogli biste promijeniti lični opis… nabolje!

Osnovna razlika između tako-tako i tako dobrog vizažista leži u sposobnosti potonjega da kreira besprijekornu make-up podlogu. O takvima se najčešće govori kao o majstorima reskulpturiranja koji s kistom u ruci pristupaju svakom licu kao slikarskom platnu. U čemu je njihova tajna? Između ostalog, i u dobrom 'alatu'.

Kistovi za puder i rumenilo. Chanel ima bogatu ponudu kistova s ručno izrađenim vrhovima, drškom od matiranog crnog drveta i mjedenim prstenovima otpornima na udarce. U Izlogu izdvajamo Chanelove kistove za nanošenje podloge. Plosnatim kistom (br.6) nanosi se tekući i kremasti puder, dok se ukošenim kistom (br.2) i ravnim (br.1) nanosi kompaktni i puder u prahu. Okrugli kist (br.4) idealan je za fino sjenčanje obraza rumenilom.

Kistovi za oči i usne
. Za razliku od kistova za nanošenje podloge, ovi su mnogo tanji i precizniji. Ako koristite raznobojna sjenila, bilo bi idealno da to ne činite istim kistom. U tu svrhu američki brend Too Faced osmislio je set Eye Do It All s tri kista od sintetskih vlakana koje je upakirao u praktični i šarmantni ružičasti etui od otpornog lima.

Za one kojima se ne da gnjaviti pranjem i održavanjem make-up pribora, njemački brend Essence nudi set od pet superpovoljnih spužvastih aplikatora za nanošenje sjenila, kojih se možete riješiti bez grižnje savjesti.

Održavanje. Neovisno o tome jesu li od umjetne, kozje, vjeveričje, jazavčeve ili dlake ponija, kistove i četkice treba redovito održavati kako ne bi postali rasadnici bakterija i ostalih opasnih 'zvijeri'. Svakih tjedan-dva sav make-up pribor, pogotovo onaj koji je u stalnom kontaktu s očima i usnama, valja oprati šamponom, isprati u toploj vodi i ostaviti da se dobro posuši.