JEDVA ČEKAMO

Jeste li spremni za ovo? Modna suradnja koja će mnoge raspametiti - stiže Yeezy Gap u suradnji s Balenciagom

08.01.2022 u 20:10

Bionic
Reading

Modne suradnja uličnih brendova mode i dizajnerskih brendova posljednjih su godina uobičajene, no najnovija suradnja trebala bi biti nešto drugačije. Kako? E, to još ne znamo, no čini se da ćemo saznati uskoro. Barem tako najavljuju Ye, odnosno Kanye West i Gap, koji su u svoju modnu suradnju uključili i ni manje ni više nego – Balenciagu

Službeno, projekt se zove Yeezy Gap Engineered by Balenciaga, no ono što potencijalne kupce veseli jest činjenica da uskoro stiže Balenciaga po Gap cijenama. Pokušajte odoljeti!

Kolekcija okuplja svjetski poznatog repera i kreativca te trenutno najpoželjniji brend visoke mode na svijetu i to kroz suradnju s poznatim američkim modnim brendom.

Demna Gvasalia, talentirani Gruzijac koji je kreativni direktor Balenciage i suosnivač brenda Vetements pojašnjava neobičnu suradnju: 'Ovo je sasvim drugačiji izazov. Uvijek sam cijenio utilitarizam i pristupačnost Gapa. Dijelimo neke od istih senzibiliteta u svom kreativnom jeziku. Ovaj projekt mi je omogućio da udružim snage s Yeom kako bih stvorio utilitarnu modu za sve'.

'Ostvarenje vizije raditi je s Gapom i Demnom, kreativnim direktorom Balenciage, kako bi nevjerojatan proizvod bio dostupan svima u svakom trenutku', rekao je Ye za Vogue.

Ye, donedavno poznat pod imenom Kanye West potpisao je 2020. desetogodišnji ugovor s Gapom, za koji se vjeruje da je težak oko milijardu dolara. Iako je do sada objavljeno samo nekoliko komada iz te zajedničke suradnje, hype je stvoren. Prošlog ljeta u prodaju je puštena puferica Round Jacket po cijeni od 200 dolara. Ne samo da se odmah rasprodala već je zbog navale srušena Gapova stranica. Sretnici koji su je kupili, mogli su itekako dobro zaraditi jer crvena verzija te jakne na resale stranici Goat.com trenutačno se prodaje za 7.800 dolara.

Prvi komadi s potpisom Yeezy Gap Engineered by Balenciaga očekuju se već u lipnju ove godine, a drugi kasnije tijekom godine.

'Vrlo je malo ljudi koje poznajem, posebno Yeova kalibra, koji stvarno tako dobro razumiju moj rad. On me tjera da izađem iz svoje zone udobnosti i budem bolji dizajner. Kad surađujemo, nema ega, samo zajednički nagon da se razvijamo i radimo nešto veliko i novo', kaže Gvasalia i dodaje kako u njihovoj estetici ima određenog urbanog minimalizma i poezije kao i želje za pomicanjem granica.