haljina falconetti

Jedna je od najlaskavijih haljina ikad: Suptilno naglašava liniju tijela, istodobno je čedna i seksi

25.04.2023 u 17:57

Bionic
Reading

Da haljine mogu govoriti, rijetko koja bi se mogla pohvaliti time da su je nosile najpopularnije žene iz svijeta šoubiznisa: Od Kate Middleton preko Alexe Chung do Jennifer Aniston. Ženstveni kroj koji na pristojan i decentan način suptilno naglašava liniju tijela odabiru dame koje svojom pojavom pokazuju da njihov status ne ovisi ni o čemu drugom osim o njima samima

Različiti modeli haljina oduvijek su privlačili pozornost, a ono što je nekoć bila krinolina, koja je naglašavala status i ženstvenost, to je danas haljina Falconetti, koju rado nosi velik broj dama iz svijeta poznatih i slavnih.

Model Falconetti potpisuje The Vampire's Wife, točnije supruga rock zvijezde Nicka Cavea - Susie Cave. Tajna haljine je u tome što je istovremeno skromna i seksi, što je paradoks koji samo najvještiji dizajneri znaju postići.

Linija joj prati oblik tijela dame koja je nosi, naglašavajući bokove i struk. Dekolte je posve prekriven, ali naglašen visokim ovratnikom. Osim toga, gornji dio zanimljiv je i zbog blagih 'puf' rukava koji jamče istovremeno strogost i ljupkost. Tričetvrt rukavi laskaju onim ženama koje žele sakriti ruke, a daju i 'damski štih' haljini.

S obzirom na izbor fantastičnih tkanina koje su u ponudi, može se nositi u različitim prilikama: na crvenom tepihu, za večeru s prijateljima, pa čak i za najozbiljnije prilike.

Iako je kreacija nastala još 2017. godine i danas više ne bi trebala biti toliko in, još uvijek je obožavaju nositi dame koje su u potrazi za nečim elegantnim, a jednostavnim. S obzirom na dubok džep njezinih vlasnica, mnogi bi pomislili da će one tražiti novije modele netom izašle iz dizajnerskih studija. Ipak, ova haljina, što košta 1595 funti, i njen sestrinski dizajn The Cinderella (duža verzija s dubljim slojevitim porubom, 850 funti) i dalje su omiljen izbor.

Iako postoje simpatične mini verzije haljina, najpopularnije duže linije vole sofisticirane žene koje ne moraju isticati svoje tijelo da bi privukle pozornost. One su, prema riječima bivše urednice britanskog Voguea Alexandre Shulman za Daily Mail, dovoljno snažne i njihova je pojava toliko bitna da nemaju nikakvu potrebu odjećom i vanjštinom mamiti poglede jer svi već dobro znaju njihovo ime.

S obzirom na to da je riječ o malom i nezavisnom britanskom brendu koji sigurno nema proračun za PR da bi platio poznatim damama da nose njihove komade, riječ je uistinu o nečemu što je odabrano zbog kvalitete i ljepote kroja koji pristaje gotovo svima.

Ovu je haljinu Kate Middleton nosila već dvaput - i to za putovanje u Dublin 2020. te za prvi službeni zajednički portret nje i Williama kao vojvode i vojvotkinje od Cambridgea.

Osim 'modne ziherašice' Kate Middleton, nosile su je i dame u čijem se ormaru nalaze nešto otkačeniji komadi. Osvojila je tako i Alexu Chung i pjevačicu Florence Welch te glumice Keiru Knightley, Siennu Miller i Jennifer Aniston - dame u čiji se modni ukus ne sumnja.

Osim njih, model Falconetti 'odobrila' je princeza Beatrice te glumice Leighton Meester i Rachel Weisz, a potonja ju je odabrala za promo turneju svoje nove serije 'Dead Ringers' prošlog tjedna u New Yorku.

Haljine Falconetti Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo