cijene jednostavnost

Iznenadit ćete se: Evo kakvu odjeću zapravo nose slavni modni dizajneri

01.11.2023 u 13:26

Bionic
Reading

Svjetski poznati modni dizajneri zaslužni su za ono što u konačnici vidimo na gradskim ulicama ili na Instagram profilima poznatih influencerica. Jeste li se ikad zapitali kako se oni odijevaju?

Oni i one vedre i oblače svijetom mode, a njihove očaravajuće kreacije tiha su patnja fashionistica diljem svijeta.

No jeste li se ikad zapitali kakav stil vole Giorgio Armani, Ralph Lauren, Jonathan Anderson, Marie Christine Statz iz Gaucherea ili Roksanda Ilinčić?

Jesu li baš poput svojih manekenki i manekena na spektakularnim modnim revijama uvijek besprijekorno odjeveni ili radije nose casual kombinacije poput nas, običnih 'smrtnika'?

TJEDAN MODE U MILANU

Armanijeva modna revija u znaku očaravajućih boja i ženstvene siluete

Pogledaj galeriju

Otkrivamo kakve stajlinge vole modni dizajneri i što najradije nose, a njihov izbor bi vas mogao i iznenaditi.

Kim Jones (Fendi): 'Smatram da je odijevanje za javne prigode prilično stresno. Ja zapravo nisam osoba koja se suočava s javnošću koliko god je to moguće… To je nešto najgore za mene. Jednostavno to učinim i nastavim s tim'.

Legendarni Giorgio Armani primjerice uvijek se drži kombinacija u plavoj boji koja mu dobro pristaje jer kako kaže pazi da boje koje nosi nikad ne budu pretjerane.

Ralph Lauren također modi pristupa vrlo ležerno: 'Ne razmišljam o tome predugo'.

Joseph Altuzarra pak cijeni jednostavnost. 'Stari par levisica, vrlo udobne cipele i Uniqlo trenirka. Imam uz sebe i svoju malu Bottega torbu jer sam na modnu reviju poveo svoju malu kćer kojoj trebaju njezine grickalice i baby maramice', kaže Altuzarra.

Jonathan Anderson, kreativni direktor JW Anderson i Loewe ima jednostavan recept: 'Loewe čizme, traper i tamnoplavi džemper. Uvijek je isto. To je samo nešto o čemu ne trebam razmišljati'.

Marie Christine Statz, osnivačica i kreativna direktorica Gaucherea ima svoju formulu: 'Majica kratkih rukava i ležerno krojene hlače. To je moja radna uniforma kada nemate vremena za presvlačenje'.

Sabato De Sarno, kreativni direktor Guccija kaže da uvijek nosi crno, dok Glenn Martens (Y/Project i Diesel) voli basic komade i jednostavnost. Matthew M. Williams, kreativni direktor Givenchyja kombinacije mijenja se ovisno o sezoni. 'Npr. majica kratkih rukava kupljena u Japanu, Givenchy čizme i neke Alyx hlače', kaže on.

  • +12
Gucci proljeće/ljeto 2024. Izvor: Profimedia / Autor: WWW.FASHIONPPS.COM / AVALON

Matthieu Blazy, kreativni direktor Bottega Veneta ne komplicira i kaže da se i za modne revije odijeva kao i svaki dan. 'Moja omiljena bijela majica i moje 501-ice' dok Maximilian Davis (Ferragamo) kaže da voli nositi pulover s okruglim izrezom i hlače ravnih nogavica...

'Nisam tip osobe koja koristi modu da bi se izrazila. Dakle, to je bijela ili crna majica, traper i crne cipele. Dosadan sam, znam. Svoje fantazije čuvam za revije, a ne za sebe', kaže Marco De Vincenzo, kreativni direktor Etra.

Filippo Grazioli, dizajner Missonija voli bijelu boju. 'Moja uniforma će biti potpuno bijela. Tijekom mog istraživanja u arhivi Missonija, otkrio sam da nikad ne koriste optičku bijelu boju i za mene je to zapravo i boja.... Stvarno donosi svjetlost, stvarnu vrijednost svake boje. Nakit kojiuvijek nosim su djedov prsten i kvarc jer donosi novu energiju'.

Londonska dizajnerica rođena u Beogradu, Roksanda Ilinčić, osnivačica i kreativna direktorica Roksande kaže da voli nositi svoje haljine. 'Obično se radi o haljinama koje nisu dospjele na reviju. Oblačim se kako se osjećam, moram reći da sam razmažena izborom', kaže.

Ni svjetski poznati dizajner Erdem Moralıoğlu, osnivač i kreativni direktor modne kuće Erdem ne komplicira. 'Nosim potpuno istu stvar svaki dan, obično New Balance tenisice, traperice i pulover, to je za svakodnevni život i svaku situaciju', kaže on.

Dizajnerica Edeline Lee također se drži crne boje. 'Uvijek trčim okolo na reviji, tako da obično nosim udobnu potpuno crnu odjeću, s našim laboratorijskim ogrtačem na vrhu. Dizajnirali smo laboratorijski ogrtač za studio koji se može nositi tijekom rada jer ima duboke džepove za sve stvari koje trebam', objašnjava Lee.

Rocco Iannone, kreativni direktor Ferrarija kaže: 'Pokušavam zadržati svoj izgled što je moguće minimalističkijim... Pokušavam usmjeriti fokus na ono što radim'.