kako do bijelih i blistavih zubi

Istine i mitovi o američkom osmijehu

28.09.2017 u 11:25

Bionic
Reading

Tim Dent Miličić donosi odgovore na pitanja o izbjeljivanju zubi

Da bi osmijeh bio lijep i neodoljiv, neophodni su zdravi i njegovani zubi. Ukoliko vodite računa o oralnoj higijeni, dobivate mnogo više od lijepog i sjajnog osmijeha. Preventivnim pregledima, pravilnim održavanjem oralne higijene te pravovremenom brigom o zdravim zubima, izbjeći ćete fizičku i materijalnu bol. 

U zemljama zapadne Europe i Amerike nedopustivo je imati nezdrave i nesanirane zube. Zdravi zubi su imperativ. Bijeli i blistavi zubi su odraz dobrog i redovitog održavanja higijene, a ujedno i predstavljaju sliku zdravlja cijelog organizma. Duboka veza između lijepog (i prije svega zdravog) osmijeha, samopouzdanja i osobnog zadovoljstva, ostvaruje se uspješnim stomatološkim tretmanima. Zahvaljujući napretku tehnologije u stomatologiji, zubi mogu biti iznimno lijepi. A u tome može pomoći stomatološki laser za koji se smatra se jednim od najvećih dostignuća 20-og stoljeća, a u posljednja dva desetljeća njegova primjena u medicini i stomatologiji značajno se intenzivirala. Pogotovo u estetskoj stomatologiji. Izbjeljivanje zuba laserom jedan je od najpopularnijih tretmana u zagrebačkoj poliklinici TIM DENT Miličić.

U odnosu na druge postupke, lasersko izbjeljivanje zubi je kraće i traje oko 30 minuta te u samo jednom posjetu stomatologu boja zuba se može posvijetliti za približno 4 do 6 nijansi. Prije zahvata stomatolog će pregledati zube i potporna tkiva te, po potrebi, očistiti kamenac i ispolirati zube. Proces izbjeljivanja je ugodan i bezbolan, a uključuje zaštitu sluznice i zubnog mesa nakon čega se na zube aplicira gel na bazi vodikovog peroksida. Laserska svjetlost potiče otpuštanje kisika iz gela čime se odstranjuju pigmenti iz zubne strukture, dok ona ostaje nepromijenjena. Osjetljivost zuba, koja se inače javlja poslije izbjeljivanja, znatno je skraćena ili potpuno izostaje. Treba napomenuti kako kao i kod bilo koje druge metode izbjeljivanja zuba, laser ne izbjeljuje plombe i krunice.

Na ovaj način možete brzo i bezbolno uljepšati svoj osmijeh, koji će zasigurno podići vaše zadovoljstvo i samopouzdanje. Hodajte još ponosniji i zadovoljniji sobom i svojim blistavim osmijehom, jer lijep osmijeh, kao i lijepa riječ, otvara sva vrata.