VRIJEDI ISPROBATI

Izbjegnite skupe tretmane: Zube možete izbijeliti kod kuće i to jagodama ili ananasom

14.04.2022 u 22:23

Bionic
Reading

Većina proizvoda koja se nalazi na tržištu, a služi izbjeljivanju zubi, u sebi sadrži određene kemikalije. Ukoliko ste u potrazi za prirodnijim načinom izbjeljivanja, ove dvije namirnice mogle bi vam pomoći

Postoji nekoliko razloga zašto naši zubi izgube sjaj i bjelinu. Određena hrana može zaprljati vašu caklinu, a tu je i nakupljanje naslaga na zubima koje zube čini žutima. Neke stvari mogu se popraviti i kod kuće, bez odlaska na skupe tretmane izbjeljivanja ili korištenje proizvoda s kemikalijama.

Mnogima je najpoznatiji način izbjeljivanja sodom bikarbonom ili kokosovim uljem, ali što ako vam kažemo da može i bez toga. Naime, jagode i ananas pokazat će rezultate u izbjeljivanju zubiju.

Osim toga, prehrana bogata voćem i povrćem može biti dobra i za vaše tijelo i za vaše zube. Iako nisu zamjena za četkanje zubi, hrskavo, sirovo voće i povrće može vam pomoći u trljanju plaka dok žvačete. Za prirodno izbjeljivanje zubi mnoge poznate osobe koristile su mješavinu jagode i sode bikarbone.

Pobornici ove metode tvrde da će kiselina koja se nalazi u jagodama ukloniti promjenu boje na zubima, dok će soda bikarbona ukloniti mrlje. Ipak, ova se tehnika ne preporučuje pretjerano često kako ne bi prouzročila štetu.

Drugi pak tvrde da ananas može izbijeliti zube. Studija je pokazala da je pasta za zube koja sadrži bromelain, enzim koji se nalazi u ananasu, bila znatno učinkovitija u uklanjanju mrlja na zubima od standardne paste.