ZA BLISTAV TEN

Imate masnu kožu i ne znate koji puder odabrati? Beauty stručnjaci izdvojili su svoje favorite

09.06.2020 u 14:55

Bionic
Reading

Ako i vi imate kožu koja se brzo zamasti, znate koliko je teško pronaći odgovarajuću podlogu koja će se lijepo stopiti s kožom lica, dobro pokriti problematična područja poput T-zone i uz sve to neće prouzročiti dodatne probleme poput akni ili crvenila

Potraga za savršenom podlogom nikad nije laka, a osobito je teška za sve dame koje imaju masnu kožu.

Riječ je o pravom izazovu jer taj proizvod mora ispuniti niz kriterija od toga da treba biti dugotrajan, biti mat kako se ne bismo 'zasjajili' nakon napornog dana, dobro pokriti sve nesavršenosti, a uz sve to imati visoku pokrivnu moć.

Dakako, poželjno je i da je pologa nekomedogena, što znači da nam neće začepiti pore ili nimalo nebitno - potaknuti nastanak akni.

Osim toga, svi želimo i da taj proizvod kad ga nanesemo izgleda što prirodnije, odnosno da neće rezulirati nimalo privlačnim efektom 'maske' na licu. Naime, najvažnije je da je podloga prozračna i da lijepo prianja na licu prikrivajući nepravilnosti, pa ne čudi da mnogi potroše pravo bogatstvo dok ne otkriju proizvod koji je kao stvoren za nas.

Da, čini se kao poprilično zahtjevna potraga, no na svu sreću postoje podloge/puderi za djevojke i žene s masnom kožom koji mogu uspješno riješiti njihov problem.

Važno je napomenuti da samo zbog toga što je vaš tip kože masniji, to ne znači da trebate preskočiti hidratantnu kremu prije nanošenja podloge. Vizažistica Sandy Linter objasnila je da ključ lijepog tena upravo u savršenoj kombinaciji hidratantne kreme i podloge koja će stvoriti prirodan look.

Evo kojih su 10 proizvoda make up stručnjaci preporučili za osobe s masnim tipom kože:

1. Pat McGrath Labs Skin Fetish Sublime Perfection Foundation

Pat McGrath Skin Labs Fetish Sublime Perfection Foundation prema riječima vizažistice Grace Ahn koja često surađuje s Lizzo je fantastičan jer daje blistav izgled. Ako nanesete jedan tanki sloj izgleda na licu poput tonirane hidratantne kreme, dok nanošenje više slojeva četkom može rezultirati srednjim do potpunim prekrivanjem.

2. L'Oréal Paris Infallible 24hr Fresh Wear Foundation

Ovo je omiljeni odabir mnogih make up stručnjaka i beauty urednica. 'To je savršena lagana podloga koja drži cijeli dan. Moj je trenutno najdraži izbor za masnu/kombiniranu kožu, zahvaljujući laganoj teksturi i srednjem prekrivanju', kaže G. Ahn.

3. La Prairie Skin Caviar Powder Foundation

Za ljubiteljice kvalitetnije kozmetike kojima nije problem izdvojiti više novca tu je i La Prairie Skin Caviar Powder Foundation. Ovaj kompaktni kompakt ima veliku pokrivnu moć, no na licu izgleda posve prirodno.

4. Oxygenetix Oxygenating Breathable Foundation

Ovaj proizvod omiljeni je izbor make up stručnjakinje Lucy Wearing, šminkerice Ellie Goulding. 'Stapa se s kožom i daje odličan rezultat. Ovaj proizvod su razvili estetski kirurzi nakon estetskih zahvata i izgleda vrlo prirodno kad se nanese. Osim toga, nimalo ne iritira kožu', kaže L. Wearing.

5. Kjaer Weis Cream Foundation

Quinn Murphy, šminkerica zaslužna za glamurozni make up slavnih ljepotica Dakote Fanning, Kate Hudson i Sophie Turner, upravo ovaj proizvod koji ima fantastičnu pokrivnu moć i prirodan efekt na licu, navodi kao svoj omiljeni odabir.

6. Dior Backstage Foundation & Body Foundation

Ako imate masnu kožu, ali ne želite potpunu pokrivenost oduševit će vas Dior Backstage Foundation & Body Foundation. Izgleda izuzetno prirodno na licu, uz veliku moć pokrivanja.

7. Lancome Teint Idole Ultra 24H Foundation

Vizažistica Grace Ahn uspoređuje Lancome Teint Idole Ultra 24H Foundation s podlogom L'Oréal Paris Infallible Matte 24H kad je riječ o završetku i koristi ga kad joj treba dugotrajna podloga za klijente s masnijim tipom kože.

8. Giorgio Armani Beauty Luminous Silk Foundation

Ova 'svilena podloga' najdraži je odabir vizažistice Katie Jane Hughes za masne tipove kože. 'Baršunast je, izgleda vrlo prirodno i ne isušuje kožu', kaže ona.

9. Givenchy Teint Couture Everwear Foundation

Riječ je podlozi srednje pokrivne moći koja postiže dugotrajan i prirodan izgled kože.

10. Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place Makeup SPF 10

Ovo je podloga koju poznati vizažisti obožavaju jer daje potpunu pokrivenost kože, dugotrajna je i dolazi u bogatoj paleti nijansi pa nije teško pronaći ton koji najbolje odgovara svakom tenu. Šminkerica Lucinda Worth kaže kako je ovaj proizvod vrlo trajna i ne nestane kad koža postane masna tijekom dana, a ima i veliki plus jer ne isušuje kožu.