Nakladnička kuća Fraktura

'Growing Together' - projekt za održivije, inkluzivnije i samosvjesnije društvo

04.12.2023 u 09:40

Bionic
Reading

Nakladnička kuća Fraktura, uz svoju osnovnu djelatnost – objavljivanje i promociju najbolje svjetske i domaće književnosti – nastoji biti aktivno uključena u sve tokove suvremenog društva, prepoznavati njegove izazove i probleme te nuditi rješenja

Projekt Growing Together osmišljen je s ciljem održivijeg, inkluzivnijeg i samosvjesnijeg europskog društva, a 2023. godine osvojio je nagradu SozialMarie za društvenu inovaciju kao 'hrabar poduhvat koji nudi nove pristupe promicanju društvene inkluzije i ekološke svijesti'.

Trajanje projekta predviđeno je od travnja 2022. do prosinca 2024. godine; u tom razdoblju prevest će se, objaviti i distribuirati dvadeset šest knjiga, organizirati radionice za poticanje čitanja za ranjive skupine, te oplemeniti vegetacija Republike Hrvatske sadnjom čak 10.000 stabala na opožarenim područjima Dalmacije u suradnji Frakture, Boranke i Hrvatskih šuma.

U sadnji se koriste isključivo autohtone bjelogorične i crnogorične vrste, a u sklopu kampanje, od izgorenih borova prikupljenih na požarištima u Dalmaciji, izrađene su bojice – tzv. Boralice.

Podsjetimo, sadnje stabala održane su tijekom 2022. i 2023. godine, a do kraja 2024. čeka nas još niz različitih aktivnosti kojima nakladnička kuća Fraktura pokazuje svijest za goruće potrebe društva i upućuje apel za njegovo poboljšanje.