broš od 10 milijuna dolara

Gesta koja je mnogima promakla: Evo kako je Camilla pružila podršku Kate Middleton

21.03.2024 u 08:59

Kraljica Camilla

Izvor: Profimedia / Autor: Pool / Zuma Press / Profimedia

Bionic
Reading

Skupocjeni broš 76-godišnja kraljice podsjeća na zaručnički prsten princeze od Walesa pa mnogi smatraju da je njime željela izraziti podršku i suosjećanje s bolesnom Kate

U trenucima kada Buckinghamska palača prolazi kroz najteže dane u proteklim desetljećima, kraljica Camilla prometnula se u ključnu figuru i na sebe preuzela brojne dužnosti supruga kralja Charlesa III., kojem je dijagnosticiran rak.

Osim što je nenadano i iznimno vješto uskočila u njegove cipele, kraljica je jednom gestom, nagađa se, pružila i podršku Kate Middleton, koja se oporavlja od operacije abdomena.

Nasljednici kralja Charlesa III na tronu Izvor: tportal.hr / Autor: Neven Bučević/tportal

Posjetu Isle of Man Camilla je iskoristila da svojoj nasljednici izrazi podršku nošenjem broša koji uvelike podsjeća na zaručnički prsten koji je Kate dobila od princa Williama 2010. godine, i koji još uvijek redovito nosi.

Riječ je o povijesnom brošu kraljice Viktorije, plavih safira okruženih 12 dijamanata u vrijednosti od 10 milijuna dolara. Upravo je ovaj broš nadahnuo izradu prstena princeze Diane, koji je potom naslijedio njen najstariji sin.

Broš je prvotno naručio princ Albert kao vjenčani dar za svoju mladenku kraljicu Viktoriju 1840. godine, a stručnjaci ističu kako se ponosi s barem 40 karata.

Ovaj luksuzan komad nakita 76-godišnja kraljica nosila je na plavi kaput s elegantnim dodatkom resica, Chanelovu modru torbicu u vrijednosti 4,3 tisuće dolara te visoke čizme od brušene kože i na punu petu.

Podsjetimo, princezu od Walesa još uvijek nismo (sa sigurnošću) vidjeli u javnosti u 2024. godini te britanskim i svjetskim medijima kolaju brojne teorije zavjere o njenom stvarnom stanju i razlogu izbivanja.

  • +4
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: i-Images / Eyevine / Profimedia

Posljednji u nizu skandala koji se zbio u sad već misterioznom 'nestanku' Kate Middleton jučerašnja je vijest o pokušaju krađe njenog medicinskog kartona iz privatne londonske klinike u kojoj je operirana.

Iz bolnice su objavili kako su pronašli i ispitali troje djelatnika koji su pokušali doći do zaštićenih podataka, a njihova sudbina još nije poznata.

O svemu se jučer oglasio i ured premijera, iz kojeg su pozvali javnost na pružanje podrške budućoj kraljici, kako bi se što brže i lakše oporavila od operacije kojoj je podvrgnuta početkom godine.

  • +8
Kate Middleton i princ Wiliam Izvor: Profimedia / Autor: Chris Jackson/WPA Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia

'Jasno je da postoje stroga pravila o povjerljivosti podataka koja se moraju poštovati. Mislim da svi trebamo stati iza princeze od Walesa te joj želimo brz oporavak', rekao je glasnogovornik Rishija Sunaka.

na festivalu

Kraljica Camilla uslijed obiteljske drame osvanula u chic kaputu i sa širokim osmijehom na licu

Pogledaj galeriju