minimalistički model

Dive joj se zbog sjajnog izgleda, a Jennifer Aniston od 1995. nosi jedan te isti model haljine

09.01.2024 u 12:42

Bionic
Reading

Popularna i omiljena glumica Jennifer Aniston na crvenom tepihu povodom dodjele Zlatnih globusa zablistala je u haljini koja je najbolji predstavnik minimalizma 90-ih, a upravo je taj model haljine nju i njen lik iz 'Prijatelja' , Rachel Green, učinio ikonom stila

Ako je postojao modni ormar koji je opsjedao cijelu generaciju 90-ih, bio je to ormar Rachel Green iz kultnih 'Prijatelja'. A ono što su rijetki očekivali je da će njegova popularnost nadmašiti vrijeme i da će i nekoliko desetljeća kasnije izgled glavne junakinje popularne serije i dalje biti snažna inspiracija. A isto se dogodilo i sa stilom glumice koja je utjelovila Rachel Green. Jennifer Aniston etablirala se kao jedna od najreprezentativnijih ikona stila 90-ih, a na isti način na koji traje groznica za Prijateljima , traje i elegancija njezinog izgleda.

Pokazao je to i Jenniferin izlazak na crveni tepih povodom dodjele Zlatnih globusa 2024. godine. Jennifer Aniston je i u toj prilici ostala vjerna svom stilu odlučivši se za opušten i minimalistički dizajn. A mnogi su vrlo brzo povukli paralelu s Jenifferinim prepoznatljivim minimalizmom haljinom koju je nosila na dodjeli nagrada Emmy 1995. godine.

  • +7
Jennifer Aniston Izvor: Profimedia / Autor: Lisa O'Connor/AFF-USA/Shuttersto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Prije gotovo 30 godina, Jennifer Aniston je pronašla model savršene crne haljine, besprijekorno elegantna i jednostavan koji joj pri tome stoji kao saliven.

Od tada Jenn je u brojnim prilikama nosila identičan dizajn s izmjenama na po pitanju duljine i volumena suknje. Ipak, haljine je uvijek zadržala istu osnovu: crna boja, gornji dio u obliku korzeta bez naramenica koji savršeno obliku dekolte te suknja koja prati liniju tijela.

Ove godine izbor je pao na haljinu potpisom Dolce & Gabbane izrađene po narudžbi samo za nju. Besprijekorno elegantna haljina bez naramenica imala je pripijeni gornji dio u obliku srcolikog steznika i laskavu suknju sa suptilno svjetlucavim detaljima u obliku slojevitih kapica.

Na dodjeli Emmyja 1995. na crveni tepiih stigla je u pratnji kolege Matthewa Perryja te zablistala u jednostavnoj crnoj haljini, naravno bez naramenica, uskoj i dugoj do poda uz dodatak balskih rukavica.

Osim na dodjeli Zlatnih globusa 2024. i Emmyja 1995., Jennifer Aniston je tijekom godina nosila bezbrojne crne haljine s dekolteom bez naramenica, dokazujući da je nemoguće pogriješiti s ovim modelom elegantne haljine.

Stajlinge je redovito upotpunjavala crnim cipelama, redom klasičnim izborima poput sandala s tankim remenčićima, vječnim salonkama i sandalama otvorenih prstiju za kojima je jedno vrijeme vladala pomama.