SAMA SVOJA MAJSTORICA

Brzo i lako do valovite kose

07.03.2009 u 09:32

Bionic
Reading

Imaš li ravnu kosu, sigurno već ni sama ne znaš što bi s njom. Uz konjski rep i još pokoju varijantu, kao da ne ostaje previše izbora. Međutim, na lak način možeš napraviti lagane kovrče koje će itekako promijeniti tvoj izgled

Lagane kovrče odličan su izbor i za svečanije prilike i za ljubavni sastanak, ali i za razbijanje monotonije u običnom danu u školi. Što je još bolje, ne moraš ići kod frizera i čekati i sjediti satima, već ih možeš napraviti sama, kod kuće. Usto, ne treba ti mnogo love, a imat ćeš odličnu frizuru.

Što ti treba?

- gel ili lak za kosu
- stara majica
- jedna bočica
- škare

KORAK PRVI

Prvo uzmi škare i staru majicu ili bilo koji stari komad krpe (primjerice jastučnicu, kuhinjsku krpu, pa čak i ručnik od laganijeg materijala), izreži u duže uske trake – najbolje široke oko jednog centimetra i duge oko 10 centimetara.
Koliko ti traka treba, zapravo ovisi o gustoći tvoje kose – što je gušća, to će ti trebati više njih.

KORAK DRUGI

Nakon što si osigurala trakice, operi kosu i osuši je na zraku. Možeš staviti nešto gela. Dok je kosa još vlažna, razmaži gel među dlanovima i lagano ga utrljaj u kosu.

KORAK TREĆI

Kada ti je kosa suha, vrijeme je za kovrče. Naravno, možeš nakovrčati samo nekoliko pramenova ili pak cijelu kosu, izbor je tvoj. Uzmi pramen koji želiš kovrčati i lagano na njemu napravi čvor s trakicom, a onda čvor pomakni do vrha pramena. Nakon toga lagano počni motati pramen kose, i to prema unutra. Motaj dok ne dođeš do tjemena. Naravno, želiš li manje kovrče, možeš motati i do pola pramena. Kada dođeš do tjemena ili dokud želiš, napravi mašnu i baci se na novi pramen te tako redom.

KORAK ČETVRTI

Želiš li imati šire i veće kovrče, jednostavno se posluži manjom bocom, primjerice onom od 2,5 dl soka ili plastičnom bocom u koje se pakiraju manje količine jogurta. Postupak je sličan kao i kada se koriste samo trake. Dakle, prvo se napravi lagani čvor, a onda se na pramen stavi boca i na nju se mota kosa. Kada je namotaš dokud želiš, ukloniš bocu i vrpcom vežeš pramen.

KORAK PETI

Kada si stavila vrpce, ostavi neka stoje na glavi najmanje sat do dva, a možeš ostaviti i preko noći. Super je što s trakicama od tkanine možeš spavati vrlo udobno, za razliku od plastičnih uvijača, koji su vrlo nezgodni. Što duže ostaviš da trakice stoje na kosi, to će kovrče biti bujnije i dugotrajnije. Kad skineš sve trakice, lagano prijeđi prstima kroz kosu i – evo tvoje nove, prekrasne frizure!