POP ŠOK

Beyonce naljutila NASA-u

30.12.2013 u 21:45

Bionic
Reading

Slavna pjevačica Beyonce uspjela je naljutiti NASA-u svojim korištenjem audiosnimke neuspješne misije svemirske letjelice Challenger u pjesmi 'XO'. Beyonce se brani kako je pjesma zapravo posvećena članovima posade Challenger

Nakon što je Beyonce u svoju pjesmu 'XO' stavila audiosnimku gubitka NASA-ine svemirske letjelice Challenger, mnogi pripadnici te organizacije javno su taj čin osudili.

'Bili smo razočarani kad smo saznali da je snimka dana kad smo izgubili posadu heroja na Challengeru stavljena u pjesmu 'XO'. Trenutak u pjesmi bio je emotivno težak svima koji su imali obitelj, kolege i prijatelje na Challengeru. Odabrali smo skrenuti pažnju na to kako su naši voljeni živjeli i kako njihovo nasljeđe i dalje živi, a ne na njihov gubitak', rekla je June Scobee Rodgers, udovica pilota svemirske letjelice Challenger, Dicka Scobeeja.

'Koristiti tu snimku u spotu u najmanju je ruku bezosjećajno', rekao je umirovljeni astronaut Clayton Anderson.

'Suosjećam s obiteljima onih koji su izgubljeni u nesreći Challengera. Pjesma 'XO' snimljena je s najiskrenijom namjerom da pomogne onima koji su nekoga izgubili te da nas podsjeti kako se nepredviđene stvari uvijek mogu dogoditi. Poruka je da treba voljeti i cijeniti svaku minutu koju provodimo s onima koji su nam najvažniji. Tekstopisci su uključili audiosnimku u spot kao posvetu nesebičnm radu Challengerove posade u nadi kako nikad neće biti zaboravljeni', odgovorila je Beyonce.