INOVATIVNOST NA DJELU

Stvorena od zraka i teška 33 grama: Ova torbica izazvala je pomutnju, a jasno je i zašto

05.03.2024 u 10:50

Bionic
Reading

Dizajnerski dvojac Sébastien Meyer i Arnaud Vaillant u brendu Coperni ostaju majstorima u umjetnosti iznenađenja, na svakoj od svojih revija

Nakon torbice od puhanog stakla koju je u ruci nosila Gigi Hadid na predstavljanju kolekcije za sezonu proljeće/ljeto 2022. godine, a potom i haljine stvorene uživo na tijelu Belle Hadid u sklopu predstavljanju prošlogodišnje, proljetno-ljetne kolekcije brenda, dvojac Coperni otišao je korak dalje.

Na aktualnom Pariškom tjednu mode, u sklopu predstavljenja kolekcije za novu sezonu jesen/zima, Coperni je predstavio iznenađujuću varijantu svoje kultne torbe Swipe u obliku polumjeseca.

Sébastien Meyer i Arnaud Vaillant ovoga puta surađivali su s istraživačem Ioannisom Michalousom na razvoju nove torbe naziva Air Swipe.

Kao što mu samo ime govori, ovaj novi predmet žudnje dizajniran je od aerogela, izuzetne i najlakše krute tvari na planetu Zemlji, slične gelu na bazi silicija porozne strukture, čiji volumen, više od 99%, čini zrak.

Ovaj nanomaterijal je tisuću puta manje gustoće od stakla, pa se može reći da je dvojac Coperni stvorio torbu od zraka. Posebno zanimljiva je činjenica da tvar aerogel koristi NASA, za hvatanje zvjezdane prašine.

Iznenađujuću novu torbu Coperni je na novoj reviji u Parizu 'isprekidao' komadima u minimalističkim bojama, prožetim prepoznatljivom futurističkom vizijom Sébastiena Meyera i Arnauda Vaillanta.

Odjeven u mišje sivo odijelo, maneken Leon Dame, a ujedno i jedini muški model na reviji, imao je čast nositi ovu inovativnu torbicu na pisti.

  • +18
Coperni proljeće/ljeto 2024. Izvor: Profimedia / Autor: Pixelformula / Sipa Press / Profimedia