PREPLAVIT ĆE ULICE

Apsolutna vladavina retro modela: Ovo su tenisice koje će svi nositi narednih mjeseci

11.09.2022 u 07:58

Bionic
Reading

Svaku sezonu obilježi nekoliko modela tenisica, a nakon duge vladavine basic bijelih tenisica, polako ali sigurno vraćaju se nekadašnji retro modeli. Tu su i neizostavne Jordanice koje su mnoge trendseterice već nabavile i samouvjereno ih kombiniraju u razne stilove odijevanja

Ulična moda u narednim mjesecima bit će obilježena čizmama kaubojkama, ali i tenisicama koje nas nostalgično vraćaju u prošlost. Evo koja tri modela će vladati modnom scenom kroz jesen, zimu i proljeće i kako ih kombinirati.

Nike Air Jordan

Najpopularnije Nike tenisice uvjerljivo su one Air Jordan, a posljednjih mjeseci na listi su želja brojnih zaljubljenica u modu. Oni sretne ruke već su nabavili limitirane kolekcije, a neki i dalje strpljivo čekaju u redu da im se sreća osmjehne. Izuzetno su tražene i rasprodaju se brzinom munje.

Stvorene suradnjom legendarnog Michaela Jordana i Nikea još 90-ih, ove tenisice danas imaju kultni status. Obožavatelji Nike Air Jordana su Hailey Bieber, Rihanna, Kanye West, Kendall Jenner, Jessica Biel, Cara Delevingne, Kaia Gerber, Bella Hadid i mnogi drugi. Nose ih i brojne domaće trendseterice, a vješto ih kombiniraju uz suknje, vruće hlačice, traperice pa i haljine. Ove tenisice iznenađujuće dobro uklapaju se u brojne stilove.

Autry Medalist

U 80-ima poznate kao tenisice aerobik, Autryjev model Medalist ove je godine iznenada izazvao pravi hype te su ove tenisice postale apsolutni modni favorit. Tenisice Sneaker Medalist by Autry proglašene su najboljom cipelom godine od strane teniskog časopisa 1985., a 2022. bit će nezaobilazne na svakoj influencerici i modnoj znalki. Jedan od razloga je što su niske, a imaju prekrasan retro šarm, lagan potplat i proizvedene su po vrlo visokim standardima - glatka koža izvana i antilop iznutra. Mogu se nabaviti za otprilike 150 dolara (1139 kn).

Adidas Samba

Već dugi niz godina Adidasov model Stan Smith uvjerljivo vodi na tržištu, no izgleda da bi se to moglo uskoro promijeniti. Najnoviji hit je njihov retro model Samba za kojim su već zaludile svjetske trendseterice. Ove kultne tenisice postala su pravi klasik, a dostupna je i u veganskoj verziji.

Nose ih Kendall Jenner, Rita Ora, Emily Ratajkowski, Gwyneth Paltrow, Bella Hadid, Kaia Gerber i Camila Morrone.

  • +7
Tenisice Izvor: Promo fotografije / Autor: promo