Auto zona DOZLOGRDIO MU MERCEDES

Papa Benedikt XVI hoće električni papamobil

  • Autor: I. Ć.
  • 2.12.2010 12:32:48
  • 2.12.2010 10:35:24

Već godinama se poglavari Katoličke crkve voze u Mercedesu. Papa Ivan Pavao II vozio se u prilagođenoj, na metke otpornoj G-klasi, a nakon ustoličenja, Benedikt XVI preuzeo je blindiranu ML-klasu

No Sveti Otac, čini se, nije zadovoljan izborom službenog vozila, točnije – ne sviđa mu se to što Mercedesov automobil pogoni motor s unutarnjim sagorijevanjem. Kako piše The Washington Post, Benedikt XVI bi se rado vozio u električnom papamobilu da bi bolje iskazao svoju ekološku svijest.

Najveći problem za Papu, osim činjenice da još nitko nije izradio blindirani električni automobil, jest njegovo osiguranje koje ne vjeruje da takav tip vozila može pružiti adekvatne performanse u slučaju nužnosti bijega.

U Mercedesu zasad nisu reagirali na prohtjeve Svete stolice, možda i stoga što je njihov električni automobil koji je najbliži proizvodnji superautomobilska izvedba SLS AMG-a E-Cell. Premda bi  performansama lako zadovoljio osiguranje, nekako sumnjamo da bi najbolje odgovarao Papinim potrebama.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: