Auto zona SSC ULTIMATE AERO II

Upoznajte automobil koji će Veyronom obrisati pod

  • Autor: I. Ć.
  • 11.10.2010 14:02:35
  • 11.10.2010 13:03:32

Bugatti i Shelby Super Cars već neko vrijeme vode okršaj za vlasništvo nad titulom proizvođača najbržeg serijskog automobila na svijetu

Nakon što je Veyronom Super Sport Bugatti nedavno Ultimate Aeru preuzeo titulu najbržeg automobila postigavši 431 km/h na stazi Ehra-Lessian u blizini Wolfsburga, SSC je odlučio odgovoriti potpuno novim hiperautomobilom konceptom - Ultimate Aero II.

Kako bi Ultimate Aero II ostvario zacrtano, u SSC-u su mu podarili unaprijeđeni 6,8-litreni biturbo punjeni V8 iz prethodnog modela koji razvija 1.350 KS pri 9.000 okretaja u minuti. U SSC-u se ne pouzdaju samo u sirovu snagu, pa je automobil i značajno lakši od prethodnika te, sudeći prema prvim fotografijama – aerodinamički učinkovitiji. Zbog opsežne uporabe ugljičnih vlakana, čak i prilikom izrade felgi, automobilski mediji barataju cifrom ukupne mase nižom od 1.200 kilograma!

Zbog sveg ovog ne čudi ni projicirana cijena automobila koja bi navodno trebala iznositi 970.000 američkih dolara, odnosno nešto više od pet milijuna kuna.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: