SPREMNA ZA PARIZ

Nova Opel Astra karavan pokazala lice

16.06.2010 u 14:36

Bionic
Reading

Opel će nam ove jeseni u Parizu pokazati novu Astru u karavanskoj izvedbi. Na prve fotografije i tehničke detalje ipak nećemo morati čekati sve dotada

Opelov dizajnerski tim na čelu s Markom Adamsom oblikovao je novu Astru Sports Tourer, skraćeno ST, po uzoru na veći sestrinski model Insigniju Sports Tourer, što se jasno vidi u bočnoj liniji automobila. Ipak, praktičnost nije žrtvovana nauštrb atraktivnog dizajna pa bi tako Astra ST smještajnim kapacitetima trebala biti na razini klase.

Volumen prtljažnika s podignutim sjedalima raspolaže zapremninom od 500 litara, dok preklapanjem stražnje klupe iskoristivi obujam raste na 1550 litara. Usporedbe radi, Volkswagen Golf Variant raspolaže volumenom prtljažnika od 560 do 1550 litara.

Tu je i sustav FlexFold koji omogućava jednostavno preklapanje stražnje klupe u omjeru 40/60, a sama utovarna ploha dugačka je 1835 milimetara, odnosno tri centimetra više negoli je to bio slučaj kod prethodnice.

Nova Astra ST u prodaji bi se trebala naći neposredno nakon zatvaranja autosalona u Parizu, a europskim će se kupcima nuditi s mogućnošću odabira osam dizelskih i benzinskih motora koji razvijaju od 95 do 180 KS. U Opelovoj ponudi naći će se novi 1.4-litreni turbodizelski motor sa 140 KS, kao i novi dvolitreni turbopunjeni common-rail dizel sa 160 KS i prosječnom potrošnjom od svega 5,1 litre goriva na stotinu kilometara u kombiniranom ciklusu.