Auto zona LEXUS

Samo 50 primjeraka LFA Nürburgring Editiona

  • Autor: I. Ć.
  • 31.3.2010 11:02:13
  • 31.3.2010 10:32:41

Nakon višednevnih medijskih nagađanja, Lexus je objavio službene podatke o limitiranoj seriji svog superautomobila LFA Nürburgring Edition

Ime poznate njemačke trkaće staze Lexus je iskoristio za proslavu još jednog prisustvovanja na utrci izdržljivosti 24 sata Nürburgringa. Automobil će se proizvesti u svega 50 primjeraka, a bit će namijenjen kupcima koji svoj automobil ne vide toliko na konvencionalnim prometnicama koliko na trkaćim pistama.

Aerodinamičke preinake, koje bi trebale uvećati prijemljivost i upravljivost, odnose se na veći prednji spojler i stražnje krilo od ugljičnih vlakana, kao i na izraženije aerodinamičke pragove.


lexus

Unaprijeđene su i performanse. Standardni 4.8-litreni V10 dobio je 10 KS više (Lexus ne objašnjava kako) te sada razvija 562 KS, a omjeri šesterostupanjskog sekvencijalnog mjenjača skraćeni su. Brzine se izmjenjuju u svega 0,15 sekundi, do 100 km/h LFA Nürburgring Edition sprinta za 3,7 sekundi te postiže 323 km/h maksimalne brzine.

Od ostalih preinaka, u Lexusu spominju sportske dorade ovjesa. Kupci specijalnih primjeraka dobit će i napredni tečaj vožnje na Nürburgringu, kao i jednogodišnji besplatni ulaz na legendarnu stazu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: