CROSSOVER JUKE

Serijska izvedba neobične Nissan Qazane u Ženevi

08.01.2010 u 12:39

Bionic
Reading

Prije nešto manje od godinu dana Nissan nam je u Ženevi pokazao konceptni crossover Qazanu koji je od ostalih automobila na Palexpu ponajviše odskakao neobičnim dizajnom. Ove godine u Ženevi Nissan planira lansirati njegovu serijsku izvedbu Juke

Juke bi se trebao u prodaji pojaviti već najesen, a sudeći po prvoj fotografiji, automobil će zadržati iste konture i dizajnerske eskapade koje su Qazanu učinile jednom od najneobičnijih ženevskih premijera prošle godine. Pritom mislimo na neobično postavljeno svjetlosno sklopovlje i predimenzionirane blatobrane.

S Jukeom Nissan planira ponoviti Qashqaijev uspjeh, a premda trenutno ne raspolažemo baš nikakvim tehničkim detaljima o pogonu i prijenosu, s obzirom da je Qazana bila duga 4.060 mm (što je 277 mm kraće od Ford Focusa), visoka 1.570 mm te široka 1.780 mm, sa 2.530 mm međuosovinskog razmaka, za očekivati je da će je Nissan u ponudi smjestiti između Notea i Qashqaija gdje bi trebala konkurirati modelima poput Toyota Urban Cruisera i KIA Soula.