Auto zona BOLJE OD IZVANREDNOG SLOMA

Bush ipak za 'redovni bankrot' Chryslera i GM-a

  • Autor: I. Ć.
  • 19.12.2008 13:14:01
  • 19.12.2008 12:22:00

Nakon što je Senat odbacio plan pomoći automobilskoj industriji od 14 milijardi dolara, predsjednik Bush najavio je pomoć iz TARP-a, programa spašavanja financijske industrije teškog 700 milijardi dolara

Ipak, čini se da su, nakon kraćega razmatranja, u Bijeloj kući odlučili da bi sa 14 milijardi dolara samo kratkotrajno riješili GM-ove i Chryslerove probleme te bi se ovi već u rano proljeće sljedeće godine, ponovno mogli vratiti s ispruženim dlanom.

U medijskom izvješću koje je kasno sinoć objavila Bijela kuća tako se predlaže posuđivanje dovoljno novca GM-u i Chrysleru za preživljavanje idućih nekoliko mjeseci tijekom kojih bi se oba proizvođača trebala pripremiti za, kako je američki predsjednik Bush to nazvao – redovni bankrot.

Glasnogovornica Bijele kuće Dana Perino rekla je da 'predsjednik neće dopustiti izvanredni slom kompanija jer bi to bilo previše kaotično i šokantno za sustav. Postoji redovni način za bankrot koji osigurava puno mekše prizemljenje'. Perino je također napomenula da konačna odluka još uvijek nije donesena.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: