A GDJE JE DUGMAD?

Volvo pokazao interijer novog XC90

27.05.2014 u 11:36

  • +8

Volvo XC90 interijer

Izvor: Promo fotografije / Autor: volvo

Bionic
Reading

Nakon dvanaest godina čekanja napokon se bliži dan kad ćemo ugledati potpuno novu generaciju Volva XC90

Švedski SUV izrađivat će se na potpuno novoj modularnoj platformi SPA koju će dijeliti s idućom generacijom S60, S80, XC60, V70 i XC70. Volvo ostaje vjeran čeliku, pa će uštede na masi automobila morati doći negdje drugdje.

A čini se da su do pokojeg grama manje u Götteborgu pokušali doći maksimalnim izbjegavanjem dugmadi u unutrašnjosti.

Prve fotografije interijera XC90 naime pokazuju veoma čist i pregledan dizajn, gotovo bez ikakvih kontrola na središnjem grebenu.

Svim funkcijama kontrolira se putem velikog displeja osjetljivog na dodir koji omogućuje spajanje pametnih telefona i poglavito Appleovih uređaja. Sustavima je moguće upravljati i glasovnim naredbama, a u Volvu spominju izuzetnu povezivost automobila koji putem tehnologije u oblaku nudi instalaciju aplikacija koje plaćaju parkiranje, ugovaraju servis kod ovlaštenih servisera itd.

Kao i prethodnik, novi XC90 nudit će smještaj putnika u tri reda, a Šveđani se hvale najjednostavnijim mehanizmom prolaza u treći red u kojem će se udobno moći smjestiti putnici do 170 cm visine.

Sredinom srpnja trebali bismo znati još tehničkih detalja o XC90. O sigurnosti će Šveđani govoriti početkom kolovoza, a koncem istog mjeseca napokon bismo mogli vidjeti i eksterijer automobila.

Jedva čekamo.