ASPID GT-21 INVICTUS

Jeste li ikad vidjeli automobil koji izgleda opasnije?

17.07.2012 u 13:53

Bionic
Reading

Nećemo vam zamjeriti ako nikad niste čuli za španjolskog proizvođača automobila po imenu Aspid, no nekako sumnjamo da ćete ga tako skoro zaboraviti

Aspid je dosad izbacio tek jedan model - Super Sports, a novi primjerak nešto maštovitijeg imena GT-21 Invictus mogao bi napraviti pravu prekretnicu u poslovanju ove mlade tvrtke.

Aspid ih planira proizvesti 250, po zasad nepoznatoj cijeni, a iza rijetko viđenog agresivnog dizajna stoje performanse s kredibilitetom. Šasija je izrađena od ultralakog čelika i aluminija, dok su za karoseriju upotrijebljeni kompozitni materijali. Rezultat je automobil koji 'suh' teži manje od tone (990 kilograma), dok istovremeno smješta četvero putnika u aranžmanu 2+2.

Motor, BMW-ov 4,4-litreni turbopunjeni V8 sa 450 KS smješten je sprijeda, a snagu putem automatiziranog mjenjača s dvije spojke prenosi na stražnje kotače. Španjolci tvrde kako automobil do 100 km/h stiže za manje od tri sekunde i juri 300 km/h. Mi im vjerujemo.

Invictus je dug 4.447 mm, širok 1.883 i visok svega 1.226 mm, a bolje ga možete proučiti u fotogaleriji i videoisječku koje donosimo u nastavku.